Als het zo koud is als nu kun je mooie ijsbellen blazen, heel leuk om te doen en te kijken wat er gebeurt. Er ontstaan mooie ijsvormen op je bel. Als je geluk hebt ontstaan er ijsbellen in de lucht, maar anders kun je ze ook vangen met het bellenblaasstokje en in de sneeuw leggen. Het is ons gelukt, we hebben een ijsbel geblazen! 

ijsbel Go-Kids Drenthe

Zo maak je een ijsbel

Benodigdheden

  • een half kopje afwasmiddel
  • 50 gram suiker
  • een half kopje water
  • Leeg bellenblaaspotje

Meng dit allemaal rustig door elkaar totdat de suiker is opgelost. Niet schudden want dan krijg je schuim. Giet dit in een leeg bellenblaaspotje en zet het potje een tijdje in de sneeuw zodat het mengsel al goed afkoelt. Haal het wel weer uit de sneeuw voordat het bevriest.  Kleed je warm aan want hier ben je wel even mee bezig! Gewoon lekker doorblazen en kijken welke lukt ;-) 

Bellen blazen

Blaas je bellen zo hoog mogelijk, dan is de kans het grootst dat je bel in de lucht bevriest. Omdat er suiker in het mengsel zit stuiteren je bellen vrolijk in de sneeuw. Wanneer je de bel vangt met het bellenblaasstokje en in de sneeuw legt kun je rustig kijken wat er gebeurt. Je ziet langzaam ijskristalletjes ontstaan en na een tijdje een mooie vorm op je bel! 

Lukt het niet meteen? Heb geduld, bellen knappen nou eenmaal snel. Geniet van het buitenspelen! 

Groetjes, 
Hanneke