Familievoorstelling Koning filmversie

Voor het tweede jaar op rij kon de familievoorstelling Koning niet door gaan, maar niet getreurd want de voorstelling is opgenomen en wordt nu online vertoond! Drenth, Anne Rats en Kenneth Herdigein, spelers van De Jonge Stokerij en twaalf amateurspelers. Het stuk is geïnspireerd op grote koningen: Willem Alexander, Mohammed Ali, Elvis Presley, Beyonce, Koning Arthur en Black Panther, aangedreven door muziek van Nieuw Niks.

Reserveer GRATIS uw toegangslink tot de filmversie KONING bij Theater aan de Schie klik op ‘reserveer nu’ naast de betreffende filmversie die u wilt zien en reserveer uw toegangskaart. Je hebt maar een reservering per gezin nodig. De link naar de filmversie ontvangt u direct per e-mail. 

Wilt u deze theaterproductie, De Stokerij en Theater aan de Schie steunen? Dat kan terwijl u reserveert. Wanneer u een reservering plaatst, kunt u ook kiezen voor een donatie. Niet verplicht uiteraard, maar het helpt het theater zeker!

Waar gaat KONING over?

De Koning is ziek en moet zijn troonopvolger benoemen. Hij heeft 9 kinderen, een lieve vrouw en een zeer ambitieuze Eerste Minister. Maar wie is het meest waardig? Uit de hele wereld komen er mensen die aanspraak maken op de troon. Er wordt gezongen, gevochten, gedebatteerd en gedanst, maar niemand lijkt sterk genoeg om het gewicht van de Kroon te dragen. De Koning kiest voor zijn eigenzinnige dochter Alex, maar daar is niemand het mee eens. Dat vindt ze zelf ook en weigert. De Koning slaat zijn zwaard in een grote steen en zegt: “Enkel wie het waard is om te regeren krijgt mijn zwaard uit de steen. Tot die tijd blijft mijn troon leeg”.  Lukt het Alex om het land te redden?

Drie perspectieven

Van de voorstelling KONING zijn er drie verschillende voorstellingen. Er zijn namelijk drie verschillende perspectieven waarin de voorstelling gespeeld wordt. Een invalshoek is vanuit de Koning,  een vanuit de Koningin en een vanuit de invalshoek van de Eerste Minister. Bezoek je drie keer de voorstelling dan kan je dus drie verschillende voorstellingen zien!

Kijk jij de laatste voorstellingen online?


5 februari 19:00 KONING door de ogen van de koning (cast 2)

Meer weten en boeken

 

Bekijk hier de trailer