De Grote Vijf Grevelingen - zeehond en ree

Op zoek naar een uniek gezinsuitje? Houden jullie van lekker buiten zijn en ontdekken? Dan is dit misschien wel wat!

In de zomer organiseert Staatsbosbeheer regelmatig excursies in de mooiste plekken van Nederland. Zo ook in de Grevelingen.

de Grote 5 - Op zoek naar de zeehond en de ree!

Vanaf Werkhaven Bommenede in Zonnemaire ga je samen met de schipper van Staatsbosbeheer aan boord van de boot en ga je de Grevelingen op. In het Grevelingenmeer zitten niet alleen zeehonden: er zwemmen ook reeën naar de eilanden en een vaste populatie leeft op de Slikken van Flakkee.

Door de verbinding met de Noordzee zwemmen de vissen in en uit en de zeehonden weten dat: genoeg te eten dus. Nieuwsgierig van aard laten ze zich graag zien, maar waar? 

Voor de lunch worden jullie afgezet op de Slikken van Flakkee. Daar maken jullie ook nog een tocht over de Slikken, op zoek naar reeën. Deze tocht eindigt weer bij de boot, die jullie vervolgens terug zal varen naar het startpunt. Zouden jullie tijdens de overtocht nog zeehonden tegenkomen?

Praktische info over dit gezinsuitje. 

Deze bijzondere excursie is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Honden mogen niet mee, en helaas is de boot niet rolstoeltoegankelijk. 

De prijs (inclusief lunch!) bedraagt € 37.50 voor kinderen (t/m 12 jaar) en € 45.00 voor volwassenen. Ben je van plan deze excursie te boeken? Wacht dan zeker niet te lang, ze zitten vaak snel vol. 

Check de actuele beschikbaarheid op de website van Staatsbosbeheer. Daar kun je ook boeken.