Samen met vriendjes en vriendinnetjes beleven de kinderen bij Scouting van alles: op kamp gaan, sport en spel, torens bouwen van hout en touw, trektochten, natuur en buitenleven, speurtochten maken, kokkerellen op houtvuurtjes, kampvuur en tal van leuke dingen. Wat we allemaal doen is dus heel afwisselend. Een belangrijk aspect van Scouting is, dat we de eigen verantwoordelijkheid te laten groeien naarmate de kinderen ouder worden.

Lekker naar buiten bij Scouting

Bij het Scoutingprogramma speelt thema en het buitenleven een grote rol. Dat laatste is wel afhankelijk van het weer, dus zijn we ook binnen te vinden. Een hoogtepunt van ieder seizoen is wel het kamp. Iedere speltak is het hele seizoen druk bezig zich voor dit kamp klaar te maken. Naast het kamp doen we nog talloze andere dingen.

Scouting Purmerend - Lamoraal van Egmondgroep

De Scoutinggroep in Purmerend heet officieel de Lamoraal van Egmondgroep. Ze hebben een fijn clubhuis aan de Doplaan, met een heerlijk speelterrein met bosjes en kampvuurkuil. Natuurlijk gaan ze er ook graag op uit in en buiten Purmerend.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in de regio? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekendtips & Specials van Go-Kids Zaanland!