Sportbedrijf Zaanstad doet heel veel aan het faciliteren en stimuleren van sporten - voor alle inwoners van de Zaanstreek - dus zéker ook voor kinderen.

Zwembaden in de Zaanstreek

Het Sportbedrijf heeft drie zwembaden in de Zaanstreek:

Zwemles in de zwembaden van Sportbedrijf Zaanstad

In alledrie deze zwembaden worden natuurlijk zwemlessen gegeven aan kinderen uit de Zaanstreek. Je hebt er:

ABC Zwemmen in Zaandam, Krommenie en Koog a/d Zaan

ABC zwemmen, dat zijn de zwemlessen voor de zwemdiploma's A, B en C. Zeker in ons waterrijke Nederland is het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren zwemmen, zodat ze zich kunnen redden als ze te water raken. 

Veilig leren zwemmen

Sportbedrijf Zaanstad heeft de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en wordt elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid.

Zwemdiploma's A, B en C

Het ABC-zwemmen bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het Zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. Die kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water. 

Kijk waar en wanneer welke lessen gegeven worden en meld je kind aan voor de ABC-zwemlessen in de zwembaden van Sportbedrijf Zaanstad!