Bij ZSAlliance in Zaandam kunnen jongeren workshops volgen in Rap en Beats. Een heerlijke manier van bezig zijn met muziek in hun eigen stijl!

Rap workshops

Tijdens deze workshop gaan de deelnemers onder begeleiding van ervaren MC’s een Hiphop tekst schrijven. Zij letten onder andere op structuur, woordkeuze en de boodschap van de tekst. De bedoeling hiervan is dat de deelnemers op zoek gaan naar een eigen flow en originele stijl.

Er zijn twee leeftijdsgroepen: 9-12 jaar en 12+. De workshops gaan alleen door bij voldoende deelnemers.

Beats workshops

Een doe-het-zelf cursus met behulp van de computer. Na een korte introductie wordt de basis uitgelegd van muziekprogramma’s Fruity Loops en Reason. Vervolgens is het tijd om zelf naar eigen idee een beat te gaan tikken.

Deze workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Luisteren en ontleden van sounds en samples
  • Basis DAW (digital audio workstation)
  • Sample techniek
  • Het produceren en arrangeren van een beat

Als de beat naar eigen zeggen af is krijgen de deelnemers het resultaat mee. 

De beats-workshops zijn voor jongeren vanaf 12 jaar: ze gaan door bij 2 aanmeldingen, er kunnen maximaal 4 deelnemers meedoen.

Over ZSAlliance

ZSAlliance is een stichting die steun wil bieden aan jongeren in een achterstandspositie door hun (creatieve) talenten naar het oppervlak te brengen en om te zetten in maatschappelijke en bevredigende projecten. In Rap & Beats kunnen de jongeren hun ei kwijt, dat helpt ze vooruit. 

Meedoen met een Rap of Beats workshop?

Voor meer informatie en als je mee wilt doen met een Rap of Beats workshop ga je naar de website van ZSAlliance.