Ken jij YourPerfection in Purmerend al? Kinderen kunnen er hele toffe sportlessen volgen - een combinatie van bootcamp, boksen en kickboksen. Mijn eigen zoon heeft er gesport dus vertel ik je graag uit onze eigen ervaring!

Kickboksen voor kinderen... agressief?

Wat denk jij als je iets over kickboksen voor kinderen leest of hoort? Ik moet eerlijk zeggen dat ik even over een vooroordeel van een agressieve sport heen moest stappen. Maar ja, ik was druk op zoek naar een nieuwe sport voor zoonlief en er was niet veel waar hij oren naar had. Kickboksen... ja, dat leek 'm wel wat. Dus ging ik me er toch in verdiepen, want ik vind het nu eenmaal belangrijk dat mijn kinderen structureel sporten.

De kidslessen van YourPerfection zéker niet!

Na een korte speurtocht in september 2018 kwam ik uit bij de kidslessen van YourPerfection in Purmerend. Die kwamen zéker niet agressief over, het ging ook niet om puur kickboksen maar om een combinatie met bootcamp. Lekker fanatiek in beweging, dat past wel bij mijn kind. Dus nam ik contact op met Yassine en werd direct geraakt door zijn vriendelijke communicatie. Yassine Alilouch is de eigenaar van YourPerfection - een op dat moment nog kleine sportschool, gevestigd in een ... tja, eigenlijk was het kantoorruimte denk ik... op de Baanstee. 

Hartelijk, betrokken en lief voor kinderen

Al vanaf de eerste keer dat ik mijn zoon bij Yassine afleverde was het goed. Zoveel hartelijkheid, betrokkenheid en duidelijke liefde voor kinderen... dat kon alleen maar top zijn. En dat was het ook. Ik haalde m'n kind volkomen afgepeigerd maar ook mega-enthousiast weer op. Hij wilde duidelijk lid worden van deze club en ik kon dat alleen maar toejuichen. 

Vergroten van zelfvertrouwen & weerbaarheid, verminderen van overgewicht bij kinderen

Het gaat duidelijk niet alleen om de sportieve prestaties bij YourPerfection. De kids worden flink aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen maar altijd met oog voor wat ze kunnen. Het draait ook om het vergroten van het zelfvertrouwen, de weerbaarheid of juist het stoppen met pesten, en waar dat nodig is het verminderen van overgewicht. Iedereen is welkom en wordt enthousiast verwelkomd.

Nieuwe ruimte in Purmerend

Na een half jaar ging YourPerfection verhuizen. De omgebouwde kantoorruimte werd vervangen door een serieuze sportschool met veel ruimte, en mooie kleedkamers aan de Van IJsendijkstraat. Prima plek en een ruimte om trots op te zijn! Er staat een echte boksring en er is een grote sportvloer die geflankeerd wordt door van die stoere bokszakken aan het plafond. Een enorm verschil, maar het enthousiasme en de vriendelijkheid van Yassine veranderden gelukkig niet.

Hij doet het ook niet meer alleen - als je zoveel ruimte hebt moet je die natuurlijk goed vullen met véél lessen. Er zijn inmiddels meerdere trainers actief. Persoonlijk aangenomen door Yassine dus ik neem aan dat de sfeer in de lessen wel hetzelfde is gebleven. 

Helaas afscheid van YourPerfection

Neem aan, omdat mijn zoon na vorig schooljaar helaas een andere sport heeft moeten zoeken. Niet omdat hij het niet meer leuk vond... integendeel. Alleen waren de jeugdlessen op woensdag en er kwamen wel nieuwe bij op vrijdag, maar hij heeft vier dagen school in Amsterdam-Noord met les tot 5 uur. Eerst was z'n vrije dag op woensdag, maar nu op donderdag. Het lukt dus simpelweg qua tijd niet meer om lid te blijven van YourPerfection. Zo jammer!

Top sport voor je kind!

Kortom: zoek je nog een leuke sportclub voor jouw kind? Zo één waar ze flink hard werken maar in een sfeer waar iedereen zich thuisvoelt? Of jouw kind groot of klein, dun of dik, moeilijk of makkelijk, licht of donker is... het maakt helemaal niets uit: er is respect voor alle kids. En volwassenen, want ook voor jezelf kan YourPerfection een geweldige sport-oplossing zijn natuurlijk.

Alle info over YourPerfection