De oplettende Facebookgebruiker heeft het misschien al gezien.... de naam van de Facebookpagina van Go-Kids Westfriesland is veranderd. Er staat nu 'Go-Kids Westfriesland & Zaanstreek-Waterland' bij de naam van de pagina. De bedoeling was om tegelijk de pagina van Go-Kids Zaanland aan te passen naar 'Go-Kids Zaanland & Westfriesland'. Daarbij werkte Facebook alleen niet helemaal mee, dus dat mogen we over 7 dagen weer proberen.

Go-Kids Westfriesland & Zaanstreek-Waterland

Zaanland en Westfriesland gaan samen verder

Wat betekent dit? Zijn er dan straks twee Facebook pagina's: de één heet Westfriesland & Zaanstreek-Waterland, de ander andersom? Nee... dat zou raar zijn. Wat dan wel? We gaan de twee pagina's binnenkort samenvoegen: het wordt één Facebookpagina voor de twee Go-Kids regio's samen.

Via die pagina blijven we je gewoon op de hoogte houden van de leukste uitjes, activiteiten, kinderfeestjes, clubs en nog veel meer leuke tips voor gezinnen. Alleen ga je in Westfriesland dan ook de tips van Zaanstreek-Waterland zien, en andersom. 

Efficiënter werken

Waarom doen we dat? Heel eerlijk: vooral omdat het veel efficiënter werkt. We hoeven dan niet meer twee Facebookpagina's, twee Instagram accounts, twee Pinterest accounts en twee nieuwsbrieven bij te houden. Want geloof mij: het overbrengen van al die leuke tips is bést veel werk. Zó veel, dat we het soms gewoon niet goed redden binnen een realistisch aantal uren.

Social media bijhouden

Gebied goed te overzien

Bovendien is het totale gebied dat Zaanstreek-Waterland en Westfriesland beslaat nog heel goed te overzien qua afstanden die je moet rijden om ergens te komen. Als je bedenkt dat bij Go-Kids de regio's Zeeland, Friesland, Drenthe, Flevo, Utrecht, Limburg... allemaal over een héle provincie gaan... dan is het misschien ook wel erg ambitieus dat we in Noord-Holland maar liefst 7 regio's hebben ingericht. Jaaa zéven:

  • Haarlem
  • Alkmaar
  • Noordkop
  • Westfriesland
  • Zaanland
  • Amsterdam
  • 't Gooi

Dat is nogal mijn schuld hoor, ik was - en ben nog steeds - groot voorstander van niet te grote regio's. Omdat ik het belangrijk vind dat de dingen die wij je voorschotelen niet zo ver bij jou vandaan zijn dat ze alleen interessant zijn als een volledige dagtrip.

Nancy verlaat Go-Kids

Het is dus een afweging tussen relevantie en efficiëncy. De laatste tijd heb ik fijn samengewerkt met twee partners: één voor Zaanland (eerst Tamara, nu Shari), en één voor Westfriesland - Nancy. Helaas besloot Nancy tijdens de vakantie dat ze haar toekomst in een heel andere richting gaat zoeken en stopt met haar werk voor Go-Kids. Bijzonder jammer, want ze was hartstikke goed bezig met de regio - maar het is niet anders. Daarop heb ik in overleg met Shari besloten om geen nieuwe partner te zoeken voor Westfriesland. We gaan het met z'n tweetjes doen!

Anneke & Shari van Go-Kids

Op Go-Kids.nl blijven ze wel apart

In plaats daarvan hebben we gekozen voor het samenvoegen van de social media en nieuwsbrieven van de twee regio's. Op de website blijven Zaanland en Westfriesland wél apart en kun je dus overzichtelijk blijven zoeken naar de leukste uitjes, kindvriendelijke restaurants, overnachtingsplekken, kinderwinkels, kinderfeestjes, opgroei-adresjes, clubs en activiteiten in jouw eigen omgeving. 

We hopen dat het samenvoegen soepel gaat en dat er binnenkort dus nog maar één Facebook pagina over zal zijn: die van Go-Kids Zaanstreek-Waterland & Westfriesland. Als je de pagina van Westfriesland volgt ga je dan - als het goed is - vanzelf over naar die pagina. 

Instagram: volg de combi-account!

Bij Instagram is dat helaas niet zo... en ook daar gaan we door op één kanaal. Dusss volg je Go-Kids op Insta nu voor Westfriesland? Snel even de aangepaste account van Go-Kids Zaan- & Westfriesland volgen!

Volgen op Instagram!