Oud Valkeveen bij Naarden is zo’n park waar je toch minstens één keer per jaar langs wilt gaan. Verscholen in het mooie bosgebied aan het water in ’t Gooi ligt dit heerlijke speelpark waar elk kind uren kan blijven spelen. Twee jaar geleden brachten wij ons eerste bezoek aan dit attractiepark. Tijd om weer terug te gaan nu de kinderen iets ouder zijn!

Attractiepark voor een betaalbare prijs

Kinderen van 2 jaar en ouder betalen een betaalbare toegangsprijs van €14,50 per persoon (online). Met het zomerpretabonnement kan je voor €45 een hele zomer komen spelen zo vaak als je zelf wilt (van 9 juli t/m 30 oktober). Bovendien krijg je gelijk heel veel korting op leuke andere uitjes, zoals bij Avonturenpark Hellendoorn, Attractiepark Slagharen, Dierenpark Amersfoort, Dolfinarium, Avifauna, Wildlands Adventure Zoo Emmen, etc.

ANWB Leukste uitje verkiezing

Net als afgelopen jaren is ook dit jaar Oud Valkeveen weer genomineerd als leukste uitje 2023! In 2021 wonnen ze brons, in 2022 wonnen ze zilver, gaan ze dit jaar goud halen? Stem mee. 

OudValkenveen_02

Oud Valkeveen maakt kinderen blij

Onze kinderen staan bij entree al te popelen om naar binnen te gaan. We zijn er netjes op tijd (10.00 uur) precies wanneer de deuren openen. Binnen staan Stronkeltje en Fonkeltje ons al op te wachten om welkom te heten. De kids vinden het wat spannend maar een high five kan er nog wel vanaf. We spreken wel even duidelijk af dat ze niet zomaar ergens heen rennen maar van te voren melden welke kant ze op willen. Want met drie kleine kids ben je er zo één uit het oog verloren. Gelukkig hebben ze altijd nog hun Rebel Cactus (GPS horloge) bij zich, dan kunnen ze ook altijd even bellen als het nodig is.

OudValkenveen_03

Spelen, spelen en nog meer spelen

De keuze uit speeltoestellen en attracties is reuze. En natuurlijk moet alles gedaan worden. De draaimolen, Flying Ace, Bijenzweefmolen, Vuurtoren, Oldtimers, Botsauto’s en natuurlijk heel veel klimmen en glijden op de Vulkaan! Tussen al dat gespeel is het ook tijd om iets te eten. En ook dat is heel betaalbaar op het park. We nemen lekker ongezond een frietje en een slush… We zitten heerlijk in het zonnetje te genieten, terwijl de kinderen ondertussen Miniland in zijn gedoken.

OudValkenveen_04

Miniland; speciaal voor de allerkleinsten

Miniland is een prachtig afgesloten speelparadijsje voor kleine kindjes. Met een speciale knop op hoogte van volwassenen kan je hier alleen in en uit. Ze kunnen zich dus heerlijk zelf vermaken zonder zorgen dat ze het park op rennen. Natuurlijk neem ik wel een kijkje of alles goed gaat. Maar de oudste van 6 begeleid de jongste van 2 prima door de toestellen, glijbanen en tunnels. Onze middelste van 5 rent hier her en der tussendoor. Alleen dat al is genieten.

OudValkenveen_05

Op naar Stronkeltje’s Theater

Langzaam lopen we naar Stronkeltje’s Theater. Hier willen de kinderen wel even kijken. Er zitten al wat kids klaar, en Dyon komt nog een klasgenootje tegen. Altijd leuk om elkaar in de vakantie nog even te zien. Op muziek van Kinderen voor Kinderen kunnen de kids lekker meedansen. Dat kennen die van mij wel. Zoals altijd staan Layla en Dyon liever te kijken in plaats van bewegen. Maar kleine Marley dans heerlijk mee, ze kent tenslotte al deze nummertjes uit haar hoofd. Yes eindelijk een kind voor de Mini Disco :).

OudValkenveen_06

De tijd vliegt voorbij

We werken hierna netjes alle wensen en dus alle attracties af. Layla (6 jaar) is helemaal in haar hum. Normaal is een achtbaan te spannend, maar nu niet meer. Dus samen met papa staat ze voor de Drankenbaan. Ze geniet ervan. Ook de Zwierezwaai pakken ze nog even samen mee. Layla vindt het allemaal prachtig, papa kijkt toch iets anders ;). Ook de Vallende Schuit is ineens op het verlanglijstje gekomen (dat was in de ochtend nog geen optie). Nou, vooruit. In de rij dan maar, daar staat ze tussen de grotere kinderen. Stoer hoor! En terwijl ze het bootje instapt en omhoog gelift wordt zie ik toch een klein beetje spanning. Maar met volle snelheid duikt ze het water in en blij dat ze is. De andere twee kids klimmen nog altijd heerlijk op de Vulkaan. Ze kunnen er geen genoeg van krijgen…

OudValkenveen_07

USP’s van dit speelpark

Het speelplezier lijkt wel oneindig. Wij hadden geen eens meer tijd om te genieten van het heerlijke strandje. Wat we 2 jaar geleden wel even gedaan hadden. Maar het park heeft zoveel te bieden:

  • Speelplezier voor alle leeftijden
  • Overzichtelijk park zonder enorme lange wachtrijen
  • Betaalbare entree, ook op het park
  • Met een abonnement zelfs nog meer voordeel
  • Mooi weer? Er is veel te doen buiten
  • Naast spelen ook een heerlijk standje!
  • Met iets minder mooi weer is er ook overdekt speelplezier
  • O ja, parkeren kan gratis op het eigen parkeerterrein

Kortom; een aanrader voor iedereen om lekker heen te gaan en te genieten van blije kinderen.

GoKids_Charlotte