Als jouw kind jarig is geweest in de corona-schoolsluiting, mag je dan een traktatie meegeven als de school weer open is straks? En wat voor regels gelden daarvoor?

Kinderfeestje vieren na versoepeling maatregelen

Eerder deze week schreef ik een blog met de vraag of je nu wel of niet een kinderfeestje kunt gaan vieren, gezien de corona maatregelen voor kinderen versoepeld zijn. Ik merk dat de meningen uiteen lopen - maar ook dat je bij verschillende feestjesaanbieders in de buitenlucht de partijtjes wel weer kunt boeken.

Sportieve feestjes in de buitenlucht

Natuurlijk zorgen ze er dan voor dat ze als volwassenen afstand houden van de kinderen. De kinderen onderling hoeven dat tot 12 jaar niet, aangezien ze op school en op de sportclub ook fijn samen mogen spelen en sporten. Dus dan is een sportief kinderfeestje buiten best mogelijk.

Geen traktatie op school als je jarig bent?

Eén van de reacties op die blog verraste me. Diana schreef: "Trakteren mag nog niet, wegens gevaar besmetting...lijkt me dan ook dat je geen feestje kunt houden echt..wel zo gezellig om een taart te mogen eten dan toch??!!!" Dat had ik nog niet eerder gehoord. Trakteren mag niet? 

Regel van individuele school

Het bleek een regel van de school van de kinderen van Diana. Daar willen ze vanwege besmettingsgevaar geen traktaties, voor jarige kindjes wordt alleen gezongen. Op andere scholen kunnen de kinderen die jarig zijn (geweest) wel gewoon trakteren in de klas.

Organisatie van trakteren door alle jarige kindjes

Als trakteren nou wel gewoon mag bij jouw kids op school, hoe gaan ze dat organiseren? Er zijn natuurlijk heel wat jarigen geweest tussen 16 maart en 11 mei. Als die feestvarkentjes allemaal op 11 mei met een traktatie de school binnenwandelen kun je alle kinderen na schooltijd naar buiten rollen. Of ziek thuishouden omdat ze misselijk zijn.

Al die verjaardagen vieren kost wel veel tijd

Maar goed, dat zullen de juffen en meesters ongetwijfeld met jullie afstemmen en stroomlijnen. Ik zou me kunnen voorstellen dat ze ieder kind wel écht jarig willen laten zijn, met verjaardagshoed en al, maar aan de andere kant... dat kost wel héél veel tijd die ze misschien ook wel weer liever aan schoolwerk besteden.

Verjaardag vieren in de klas

Eén groot verjaardagsfeest

Als ik juf was... zou ik denk ik kiezen voor één groot verjaardagsfeest voor alle kindjes die vanaf 16 maart tot en met de zomervakantie jarig zijn (geweest). 

Richtlijnen voor trakteren op school

Daarbij geven ze vast ook wel richtlijnen voor wat er wel en niet getrakteerd kan worden. Die regels zijn er op veel scholen sowieso al toch? Dat je bepaalde dingen niet mag laten uitdelen? 

Voorverpakte traktaties

Ik zou me kunnen voorstellen dat er nu wel een grote voorkeur is voor voorverpakte traktaties. Dus geen spiesjes met spekjes en andere zoetigheid of juist kaas, worst, komkommer en tomaat... geen kunstwerkjes met gezonde hapjes.... dan moet je als ouder de etenswaren met je handen aanraken en het lijkt me best logisch dat ze dat niet willen.

Ideetjes voor wat je kunt trakteren

Uitdeelcadeautje: stempel van Paw Patrol - Bol.com

Hoe doen ze het bij jou op school?

Ik ben wel benieuwd of jij al weet hoe het bij jou op school zit met wel of niet trakteren door de kinderen die jarig zijn geweest... en wat je er zelf van vindt. Laat je het me weten?

Anneke Ranzato - Go-Kids

Deze blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niets extra en je helpt mij ermee... dank je wel dus!