Geocaching - dat ken je vast wel inmiddels, toch? Maar... doe je het ook al actief met je kinderen? Het is zo'n ontzettend leuke manier om lekker buiten bezig te zijn met de kids! 

Geocaching - wat is dat dan?

Okay, voor het geval je toch eigenlijk níet weet wat geocaching is... een korte samenvatting. Eerder dit jaar schreef Nancy van Go-Kids Westfriesland het treffend op:

"Geocachinng - dat is schatzoeken 2.0. Niet meer met een oude verkreukelde schatkaart op pad, zoals wij dat als kinderen vroeger deden, maar met een heuse GPS tracker of smartphone op zoek naar de geocache: de schat! Wat de schat is, dat blijft keer op keer een raadsel en dat blijkt nu juist zo leuk te zijn aan deze buitensport. Want een buitensport mag het genoemd worden. Uren speuren met het hele gezin door de weide omgeving, lange wandelingen maken en struinen door de natuur."

Helder toch?

Schatten zoeken in de Zaanstreek

Nu heeft Marketing Zaanstreek een speciale schattenzoektocht in de Zaanstreek uitgezet via geocaching. Helemaal leuk: er zijn zo'n 15 schatkistjes verstopt op of vlakbij bijzondere locaties in de regio.

Schatkistjes geocaching Marketing Zaanstreek

In de kistjes zit altijd een leuk weetje én een trofee die je mee naar huis mag nemen: een ZAANS-koelkastmagneet. Hoe leuk is dat? Er zijn vijf verschillende magneten, dus dat wordt verzamelen...

5 koelkastmagneten - schatten uit de Zaanstreek

GPS coördinaten op Geocaching.com

De schatten - caches - van Marketing Zaanstreek zijn te vinden via GPS-coördinaten. Die coördinaten vind je op de officiële geocaching website Geocaching.com. Daar zijn ze te herkennen aan de vermelding #ZAANS. 

Uitgebreide info op Zaans.nl

Op de website Zaans.nl vind je meer uitleg over deze heerlijke schattenspeurtocht.

Zaanse schatten - geocaching in de Zaanstreek

Ook op Facebook en Instagram vind je bij Zaans.nl deze maand steeds info over de schatten en de locaties waar ze te vinden zijn. 

Lekker naar buiten in de Zaanstreek

Als dít geen superleuke manier is om met je kids naar buiten te gaan in de Zaanstreek? Gezellig samen schatten zoeken, perfect voor de laatste vakantieweken - of natuurlijk daarna in een weekend.

Veel plezier met de kinderen bij het verzamelen van die coole koelkastmagneten - en vooral met het zoeken en vinden ervan!!

Anneke Ranzato
Go-Kids Zaanstreek-Waterland