Wij waren naar de première van de geweldige musical Pietje Bell en De Bende Van De Zwarte Hand in de Stadsschouwburg Haarlem.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

De Bende Van De Zwarte Hand

Wij waren naar de première van de geweldige musical Pietje Bell in de Stadsschouwburg Haarlem. En wat was het leuk! We werden ontvangen op de rode loper en hadden mooie plekken in dit prachtige theater. 

Al voordat de musical echt begint waan je je al even in het klaslokaal van Meester Geelman, want op het grote schoolbord staat precies wat je wel én niet mag doen. Zo moet je, volgens de regels van meester Geelman, vooral stil zitten en stil zijn. Mag je geen snoep of chips eten, en moet je vooral heel hard klappen als meester Geelman opkomt. En dat laatste gebeurt dan ook als de meester opkomt! Maar naar zijn zin niet hard genoeg.... Hij gaat weer af met aan ons de opdracht: hem te geven wat hij verdient wanneer hij opnieuw opkomt. Een daverend applaus! 

Daarna komt al snel Pietje er ook bij, die natuurlijk de klas op stelten zet, tot grote ergernis van de meester. Het leuke in deze musical is dat Pietje wordt gespeeld door een meisje. Met mooie zang en leuke grappen is deze musical niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen echt een aanrader.

Pietje en haar vrienden richten De Bende Van De Zwarte Hand op, om samen in opstand te komen tegen de bouw van een enorm winkelcomplex op de plek waar nu nog woningen staan, en waar een van Pietjes vriendjes woont. Pietje, Sproet, Peentje, Bikkie en Engel bedenken een circusvoorstelling om geld in te zamelen, maar het gaat bijna nog mis als de gemene zakenman meneer Tromp probeert daar een stokje voor te steken.

Wij hebben genoten van deze prachtige musical, vol humor, avontuur en vriendschap. Hij is het komende seizoen door het hele land te zien!

 

Log In