We kennen het allemaal wel. Er komt een moment op de dag dat je het liefst wilt dat de kinderen even stil zitten en ook het liefst even hun mond houden. Een moment van rust en ontspanning. Niet alleen voor jezelf maar ook voor de kinderen. Wij ontdekten hier een perfecte oplossing voor: Mijn Besties!

Besties_Woezel&Pip

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Casperle kinder- en jeugdboekwinkel
Meer weten

Casperle kinder- en jeugdboekwinkel

Sarphatipark 99, Amsterdam

Bij de kinder- en jeugdboekwinkel Casperle in Amsterdam kun je niet alleen de leukste boeken voor ki... bekijk

 

Luisterverhaaltjes voor kinderen

Mijn Besties zijn geen luisterboeken maar luisterverhaaltjes. Korte verhaaltjes in allerlei leuke en herkenbare en/of favoriete figuurtjes. Elk verhaaltje heeft zijn eigen luisterkaart en zijn al te koop vanaf €9,99 (neemt ook bijna geen ruimte in beslag!). Deze luisterkaart kan je op een leuke manier in elkaar zeten zodat er een echt fysiek poppetje ontstaat. Deze heb je vervolgens ook nodig om het verhaal te kunnen beluisteren. Je zet hem namelijk op je telefoon en het verhaal begint te spelen! En mochten de kinderen hem er daarna af halen, geen probleem het verhaal gaat gewoon door!

Mijn_Besties

Even tot rust komen!

Mijn Besties helpen de kinderen hun luistervaardigheden beter te ontwikkelen. Ze hebben immers alleen het poppetje om naar te kijken en moeten zich concentreren op het luisteren om het verhaal te horen. Dit geeft gelijk een stukje rust. De aandacht gaat naar het verhaal. Even zijn er geen schermpjes in de buurt en geen andere drukke geluiden. Een heerlijk moment om samen of als kind alleen van te kunnen genieten!

Bekende luistervriendjes

Bekende stemmen vertellen de verhalen van de Besties. Zo hoor je Dieuwertje Blok, Jim Bakkum, Katja Schuurman, Georgina Verbaan, en nog veel meer. Zij vertellen de verhalen van jouw favoriete Besties. Deze luisterverhalen zijn er zoal:

De luisterverhaaltjes zijn er al voor kinderen vanaf 1 jaar t/m ongeveer 8 jaar. Voor iedereen dus iets om te luisteren.
Er zijn nog veel meer leuke luisterverhalen voor alle leeftijden. De Besties zijn te koop bij Bruna of Bol.com.

 

Hoe werkt Mijn Besties nu precies

Zelf hebben wij 3 kinderen van 3, 6, en 8 jaar. Wij mochten voor alle 3 een andere Bestie proberen. We hebben de app gelijk al even op onze telefoon geïnstalleerd. We hadden gehoopt dat het ook op één van de tablets kon of de oude telefoon die we hebben liggen, maar helaas hadden deze geen NFC instelling (hele nieuwe tablets wel overigens).

Besties_Woezel&Pip

Luistervriendjes voor de allerkleinsten

De jongste is nog echt te jong om zelf te lezen, maar wel gek op boeken. Een van haar favoriete voorleesverhaaltjes is toch wel Woezel & Pip. Benieuwd naar wat een Bestie met haar deed hebben we dan ook Woezel & Pip – in de Tovertuin gekozen. Fanatiek pakte ze haar luisterkaart uit. Ze had nog geen idee wat het was maar vond het er wel leuk uit zien. Geholpen door haar grote zus zette ze haar luistervriendje in elkaar! Woezel & Pip zaten er klaar voor. Met een beetje schuiven op de telefoon ging het verhaal aan, natuurlijk gelijk een leuk liedje! Ze kijkt me met glunderende oogjes aan. Heerlijk gaat ze zitten en luisteren. Het geduld voor alle 22 hoofdstukken (49:59 min) heeft ze nog niet. Maar we luisteren eerst gewoon een paar hoofdstukken. Morgen weer een nieuwe dag! En wat denk je, de dag erna ook, en daarna ook, en…. daarna ook!

Besties_Gigantosaurus

Luisterverhaaltjes voor 6+

De middelste is nu 6 jaar. Hij zit in groep 3 en begint net met lezen. Beginnende AVI boekjes kan hij dan nog net maar daarna is het toch al wat ingewikkelder. Bovendien in hij niet echt een lezer, hij heeft er niet zo’n geduld voor en kijkt liever plaatjes. Dat helpt hem natuurlijk niet echt in zijn leessnelheid. Toch denk ik dat de luisterverhaaltjes van Mijn Besties een uitkomst kunnen bieden. Nu hoeft hij niet te lezen maar wel zijn aandacht erbij houden om het verhaal te horen (zonder dat ik een keer voorlees). Omdat hij een echte dinofan is, kozen we voor hem voor de leuke dinoverhaaltjes van Gigantosaurus. Ook hij was enthousiast bij het zien van zijn luisterkaart. Een beetje zoekende met wat hij ermee kon vond hij het wel interessant. Hij luistert nu fijn keer op keer naar zijn dino verhalen terwijl hij ondertussen ook aan het spelen is (met zijn dino’s!). Heerlijk om hem ook zijn rust te geven en nu meer geduld heeft om te luisteren naar een verhaal!

Mijn_Besties_Muizenhuis

Besties voor kinderen vanaf 7 jaar

Onze oudste dochter is 8 jaar. Zij zit in groep 5 en kan al zelf lezen. Qua niveau loopt ze iets achter, maar ze is echt gek op boeken! Aangezien we een dyslexie vermoeden zijn we allang blij dat ze interesse heeft in lezen. En met de Besties kan ze nu ook een keer even luisteren in plaats van alleen lezen. Ook voor deze leeftijd zijn er leuke keuzes te maken uit luisterverhalen. Omdat ze Het Muizenhuis echt mega leuk vindt, kiezen we deze voor haar. Hij is voor de leeftijd vanaf 4 jaar, maar dat maakt niet uit. Ze pakt haar luisterkaart gelijk uit de envelop die in de brievenbus lag. Alsof ze allang al weet wat het is, pakt ze de kaart en zet ze Sam & Julia in elkaar. Mijn telefoon wordt er gelijk bij gepakt want dat staat op het plaatje bij de instructies. Samen zetten we hem aan en ik zie aan haar dat ze verrast is wat er gebeurt. Ze wil gelijk het verhaal luisteren, we pakken dus haar koptelefoon zodat ze even in haar eigen hoekje kan zitten. Nu staat haar luistervriendje van het Muizenhuis op haar nachtkastje zodat ze hier ’s avond af en toe naar kan luisteren. Bovendien staat het ook gewoon leuk zo’n luistervriendje!

Mijn_Besties_Luisterverhaaltjes

Puur genieten

Met 3 jonge kinderen is Mijn Besties echt een uitkomst! Ik kan er af en toe gewoon even één op een eigen plekje zetten en lekker een rust moment geven. Bovendien hoef ik ’s avonds ook niet altijd 3 kinderen voor het slapen voor te lezen. Ik kan er af en toe ook gewoon één zelf naar een luisterverhaaltje laten luisteren. Hoe ideaal is dat!
Het enige wat ik dan even jammer vindt, is dat mama ook haar telefoon dan voor een uur moet inleveren hahaha. Aan de andere kant misschien ook een goed ontwenningsproces en schermloostijd voor mama!

Footer_Charlotte_GoKids

 

Footer_Inschrijven_Go_kids

Log In