Na lang wachten, was het zover. Winnie de Poeh de Musical is te zien in de Nederlandse theaters. Een jaar geleden hoorde wij al dat hij zou komen en stond dus hoog op ons lijstje om heen te gaan. Winnie en zijn vriendjes Janneman Robinson, Knorretje, Teigertje, Kanga, Roe, Iejoor, Konijn en Uil komen nu echt tot leven!

Lees verder na deze tips

Winnie de Poeh; de Musical

De volledig Nederlandse versie van de voorstelling Winnie de Poeh draait van september 2023 t/m mei 2024 in de Nederlandse en Belgische theaters. Een bekend verhaal over Dinsey’s Winnie de Poeh en zijn vriendjes met levensgrote poppen en beroemde Disney-liedjes. Een nieuw avontuur staat te beginnen in het Honderd Bunderbos wanneer de Oostwind en de Westwind draaien. De winter breekt aan en Winnie de Poeh is op zoek naar honing. Natuurlijk staan zijn vriendjes klaar om hem te helpen!

Schouwburg_HetPark_01

Nationale KinderTheaterWeek

Tijdens de Nationale KinderTheaterWeek draait in Schouwburg Het Park in Hoorn de voorstelling van Winnie de Poeh. Naast de voorstelling zijn hier in de foyer nog meer leuke kinderactiviteiten te vinden als schminken, spelletjes en knutselen. We zijn dus iets eerder gegaan zodat de kinderen zich hier even heerlijk kunnen vermaken voordat we naar binnen gaan. Wat ze hier ook leuk hebben is een kinderbox met wat popcorn, drinken, snoepjes en iets leuks. Daar zijn de kids wel weer even zoet mee tijdens de voorstelling.

WinniedePoeh_02

Als je het boek van Poeh-beer leest, dan zweef je er zo weer naartoe…

En dat is precies wat er gebeurt. Het decor ziet er prachtig uit, je waant je gelijk in het Honderd Bunderbos. En als dan ook Janneman Robinson het toneel komt oplopen weet je gelijk hoever het is. Tijd voor de lieve dikke teddybeer Poeh! En zo komen alle vriendjes voorbij in het prachtige verhaal van Winnie de Poeh. Favoriet zijn natuurlijk Knorretje en Teigertje! De kids kijken heerlijk toe en lachen zo nu en dan die gekke Teigertje. Het hardst lachen ze om de billen van Poeh die op een gegeven moment uit de boom steken… Hij was op zoek naar Honing en zit nu vast. Wat had Winnie toch gemoeten zonder zijn vriendjes?

WinniedePoeh_03

Echte Disney magie

Met Winnie de Poeh de Musical kom je echt in de Disney magie terecht. Je ziet dat alles er kwalitatief echt goed duit ziet en van hoogstaand niveau is. Ikzelf en oma genieten ook echt van de show. De kinderen beleven het op hun eigen manier. Wel merken we dan de jongste van bijna 4 jaar moeilijk haar aandacht erbij kan houden. Het publiek wordt niet echt (interactief) betrokken waardoor ze na een poos wel wat afgeleid is en de stoelen begint te verkennen. De oudste van 8 jaar kan het daarentegen beter volgen. Op deze leeftijd luisteren ze ook al meer naar het verhaal in plaatst van alleen kijken. Dat maakt natuurlijk wel een verschil als je een uur lang ‘moet’ stilzitten!
Gelukkig is iedereen aan het eind weer volop aan het kijken en wordt Winnie en zijn vriendjes uitbundig uitgezwaaid.

WinniedePoeh_Musical_01

Disney 100 jaar

Voor ons is dit een mooie aanvulling op ons Disney jaar. Er is dit jaar zoveel te beleven met de viering van 100 jaar Disney, dat dit er wel echt bij past! Gelukkig hebben we dit jaar een jaarkaart voor Disneyland Parijs die nog even geldig is. We kunnen Winnie de Poeh daar ook nog even opzoeken dus :).

Oad Disneyland Paris

Footer_Charlotte_GoKids

 

 

 

Log In