Pasen vieren in coronatijd - dat is wel even anders dan andere jaren. Elk jaar barst de Go-Kids agenda uit elkaar van de activiteiten met paaseieren zoeken, 'vind het Gouden Paasei' en natuurlijk heerlijke Paasbrunches bij al die fijne restaurants in de regio. Maar ja... dat gaat nu allemaal niet, tenminste niet op andere plekken dan thuis. Natuurlijk kun je er toch heerlijke Paasdagen van maken met je gezin - en Go-Kids helpt natuurlijk met handige tips.

Knutselen voor Pasen

De gezelligheid hoeft zich niet te beperken tot de Paasdagen zelf - je kunt nu al prima beginnen! Jullie zijn waarschijnlijk toch met z'n allen thuis en het schoolwerk kan ook niet de hele dag. Ga dus samen leuke dingen knutselen om Pasen mee op te vrolijken. Wij hebben een aantal superleuk downloads om mee aan de slag te gaan!

Paashaas masker

Hoe leuk is het voor de kids - en misschien ook voor papa en mama? - om de Paashaas te spelen? Dat doe je met dit leuke masker: download de gratis printable en tover het hele gezin om tot Paashazen!

Paashaas masker knutselen

Download, print & knutsel dit Paashaas masker!

 

Vrolijk Pasen vlaggenlijn

Een versierd huis is altijd gezellig - dus waarom zou je dat alleen op een verjaardag en met Kerst doen? Pasen is ook een geweldig feest om je huis te versieren. Dat kan met deze vrolijke vlaggenlijn: printen, kleuren, knippen, rijgen en klaar!

Vrolijk Pasen vlaggenlijn download

Download, print, kleur, knip en rijg deze Vrolijk Pasen vlaggenlijn

 

Eierdopjes knutselen

Pasen en eieren - die horen bij elkaar. Niet alleen om Paaseieren te zoeken, maar ook een lekker eitje bij de Paasbrunch. Hoe leuk is het voor de kids als ze hun eigen eierhouders op tafel hebben staan? Met onze download maken ze een autootje als eierdopje.

Eierdopje download

Download en knutsel zo'n leuk eierdopje voor Pasen

 

Heerlijke Paasbrunch : bestellen of zelf maken

En dan de Paasbrunch... dat vind ik echt geweldig altijd met Pasen. Wij hebben dat regelmatig gedaan met een bevriend gezin: grote mensen aan de grote tafel, kids aan een kidstafel en dan lekker lang genieten van heel veel lekkers. Anderen uitnodigen is nu even beter van niet, maar dat wil niet zeggen dat je het niet superleuk kunt maken met je eigen gezin. 

Bestellen: restaurant in de regio steunen

De horeca heeft het enorm zwaar in deze coronatijd. Als je er geld voor hebt is het dan ook een perfect idee om hen te steunen door een Paasbrunch te bestellen. Of je die nu gaat afhalen of laat bezorgen: je krijgt ongetwijfeld een heerlijk assortiment aan allerlei heerlijkheden voor voor Pasen. Lekkere broodjes, croissants, paasstol, salades, sapjes, eitjes natuurlijk, kaas, vleeswaren, fruit, misschien een soepje en/of andere warme gerechten... hmmm smikkelen en smullen!

Ik zou zeggen: check de social media kanalen van restaurants bij jou in de buurt en ik weet zeker dat je een heerlijke Paasbrunch kunt bestellen voor afhalen of bezorgen!

Zelf maken: gezellig in de keuken met de kids

Natuurlijk kun je er ook prima voor kiezen om alle lekkere dingen voor je Paasbrunch te kopen bij de supermarkt, bakker, groenteboer en slager. Duik samen met je kids de keuken in om er extra leuke en smakelijke hapjes van te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze leuke Monkey Platter van onze gastblogger Maureen:

Monkey Platter voor Pasen

Of deze hapjesplank voor Pasen:

Hapjesplank voor Pasen

Eiermuffins maken

Naast het  traditionele gekookte eitje kun je natuurlijk ook een ei muffin maken. Ideaal voor slechte groente eters. Want je stopt er gewoon wat verborgen groente in. Snij champignons, paprika, spinazie, tomaatjes of wat je maar lekker vindt fijn en doe dat in een maatbeker. Eventueel kun je er mini stukjes ham of spekjes bijvoegen maar dat is zeker niet nodig. Kluts zes eieren door het groentemengsel en een flinke eetlepel kaas en vul de muffinvormpjes tot ¾ vol. Zet het ei mengsel voor ongeveer twintig minuten in de oven op 180 graden. Wanneer ze klaar zijn, laat je ze afkoelen en maak je van wortel een snavel, pootjes en een hanenkam, ogen erop en klaar is je gezonde kip. Zie de kip op de foto in de yumbox.

Paasbrunch ideeën

Creatief met eieren

Maar ook een ei kun je net iets gezelliger presenteren. Op de foto zie je een broodtrommel gemaakt door Maureen. Hieruit kun je leuke inspiratie op doen voor je paasbrunch.  De komkommer is uitgestoken met een wortel uitsteker. Dit kan je weer opvullen, met een uitgestoken appel maar een plakje grillworst of wortel kan je daar goed voor gebruiken.De kip van een ei gemaakt zit op zijn wortelnest. Soms wil het nog wel eens helpen om het net eens anders te presenteren. Een gewone wortel is dan heel saai, maar met een kip erop wordt het net wat aantrekkelijker om te eten. Het broodje is versierd als een echt paasei. Gewoon een plakje kaas en worst een beetje in vorm snijden met een mesje en je paasei is klaar.

paasbrunch ideeën

Gebakken eitje voor wat extra liefde

En misschien houden ze bij jou thuis meer van een gebakken eitje dan van een gekookt ei? Dan is dit wel een hele leuke manier om je ei te bakken - en in plaats van een hartje kun je ook een eivorm uit je brood snijden!

Spelen tijdens de Paasdagen

Natuurlijk moet het niet alleen maar om eten draaien met de Paasdagen. Lekker spelen met de kids is een goed idee, zéker nu het niet de bedoeling is dat we met z'n allen erop uit trekken naar bos, strand en recreatiegebied. 

Paaseieren verstoppen en zoeken

Dit mag absoluut niet ontbreken tijdens Pasen: het zoeken naar Paaseieren. Maak het avontuur lekker groot met veel eitjes in je huis en in je tuin. Misschien kun je er zelfs opdrachtjes aan koppelen waardoor ieder gevonden ei ook nog een activiteit verderop tijdens de Paasdagen oplevert?

Eieren versieren

Of je dit nu vóór of tijdens de Paasdagen doet (of misschien wel allebei) - ook het versieren van paaseieren hoort echt bij deze dagen. Dat kan met verf en penseeltjes, maar ook gemakkelijker met een viltstift natuurlijk. Of met stickertjes. Net wat jouw kids leuk vinden - want schilderen kan best een opgave zijn als ze niet zo van het geduld zijn zeg maar.

Spullen voor paaseieren versieren

 

Eier race

Lekker in beweging met Pasen - dat doe je met een eier race. Je kent het vast nog wel van vroeger: je legt een ei op een lepel en loopt daarmee een parcours. Wie is als eerste aan het eind met het ei nog op de lepel? Voor grotere kinderen en volwassenen maak je het wat moeilijker: die moeten de lepel in hun mond vasthouden in plaats van met hun handen!

Heb jij nog tips voor leuke Paas-spelletjes? Laat het me weten op anneke@go-kids.nl - ik voeg ze graag toe! En natuurlijk wens ik je een geweldig gezellige Pasen met je gezin thuis!

Groetjes, Anneke