Gezocht: World of Warcraft - tieners!

Mijn jongste is al een hele tijd helemaal into World of Warcraft. Misschien ken je het wel, maar ook grote kans van niet. Het is een game. What else... mijn boys zijn 12 en 14 jaar, gamen is toch wel zo ongeveer het belangrijkste in hun leven. We beperken het aantal uren gamen nog steeds wel, maar dat wil niet zeggen dat het hoofd er niet vol van is. Zeker bij die 'kleine' van mij: die heeft eigenlijk altijd wel een hyperfocus, iets waar hij het liefst de hele dag over praat. Vroeger wisselden de onderwerpen daarvan nog snel, maar ik denk dat het nu toch al al zomaar een heel jaar World of Warcraft is.

World of Warcraft lover

Gelukkig voor hem vindt zijn broer het ook wel een beetje leuk en kan papa er ook enigszins over meepraten. Maar meneer zelf is expert, leest allerlei Engelstalige boeken met verhalen over die fantasiewereld en kijkt graag naar de bijbehorende film Warcraft. Het beperkt zich dus niet tot het spelen van de game... hij slaapt ook onder een WoW-dekbed. Too much? Misschien wel, maar zo gaat dat nu eenmaal met een hyperfocus. Hij wordt er erg blij van en is ook trots op alle kennis die hij inmiddels van die wereld heeft.

Mama volgt het allemaal niet....

Zelf heb ik mijn best gedaan het een heel klein beetje te volgen. Je hebt voor mobiel een game die gelinkt is aan World of Warcraft: Hearthstone. Dat heb ik zelfs even geprobeerd te spelen om te weten waar het over ging. Maar ja, ik heb het niet zo op vechten en oorlog. Games waarin het draait om 'elkaar slopen'... nee, niets voor mij. Toen hij zich vervolgens helemaal ging verdiepen in de WoW-wereld en alle verhalen erachter - de 'lore' - heeft hij me tijdens het uitlaten van ons hondje de basis allemaal uitgelegd. Het is alleen compleet niet blijven hangen dus aan mij heeft hij niets.

Vrienden spelen liever Fortnite

Nu is WoW eigenlijk al een heel oud spel. Het wordt dan ook vooral gespeeld door volwassenen. Door leeftijdgenoten van papa. De klasgenoten en andere vrienden hebben er niets mee, dus met hen kan mijnheertje niet praten over zijn favoriete onderwerp. Fortnite is het op dit moment vooral bij zijn leeftijdsgenootjes. Dat kent hij wel, hij speelt het ook weleens, maar is er naar eigen zeggen gewoon echt niet goed in. En hij speelt gewoon veel liever World of Warcraft, simpel.

WoW tieners gezocht

Dus... zijn we een beetje aan het zoeken naar tieners die óók helemaal wég zijn van World of Warcraft. Waarmee mijn brugklassertje kan praten, chatten, gamen en wat dan ook... over de Horde en de Alliance (jawel, ik heb wel íets meegekregen). Heb jij toevallig zo'n tiener in huis? Of ken je kids die WoW geweldig vinden? Mail me even op anneke@go-kids.nl - wie weet wat voor geweldige avonturen ze samen kunnen gaan beleven!