Echt, ik heb me suf gezocht. Kon me gewoon niet voorstellen dat er in Zaandam geen officiële intocht zou zijn voor Sinterklaas in 2019. Langzamerhand raak ik ervan overtuigd dat het niet aan mij ligt. Dat er gewoon echt géén officiële intocht voor Sint is in Zaandam dit jaar. Is dat nou niet raar?

Sinterklaasfeest in plaats van intocht in Zaandam

Ja, er is een Sinterklaasfeest in Zaandam op 23 november. Dat is natuurlijk superleuk en heerlijk dat dit georganiseerd wordt, maar hoe is het mogelijk dat een zichzelf respecterende stad als Zaandam de Sint niet met veel gezelligheid binnenhaalt? Met een toespraak en een welkom door de burgemeester. Dat doet zo ongeveer ieder klein dorp in ons land. 

Komt het door de Pietendiscussie?

Zou het over de Pieten gaan? Is die discussie in Zaandam zo hoog opgelopen dat besloten is dat er dan maar geen intocht gehouden wordt? Ik vind dit zo verschrikkelijk zonde... Moet eerlijk zeggen dat ik me in die discussie graag op de vlakte houd. Heb vroeger zelf met heel veel plezier Zwarte Piet gespeeld en me nooit bedacht dat er mensen zijn die dat als beledigend kunnen ervaren. Ik zie alle standpunten wel maar vind vooral dat we het kinderfeest er niet mee moeten vergallen. Als (en ik weet niet of het zo is hoor) deze discussie er dan voor zorgt dat er geen intocht is in een stad als Zaandam, dan kan ik dat alleen maar heel erg jammer vinden. Jammer dat de grote mensen er kennelijk niet uit kunnen komen in het belang van de kinderen. 

Gelukkig - er is wél een intocht!

UPDATE: m'n post op Facebook met deze blog heeft heel wat reacties opgeleverd. Bij heel veel mensen onduidelijkheid, maar het lijkt er sterk op dat er tóch een intocht is in Zaandam: op zaterdag 16 november om 13.30 uur op De Burcht. Gelukkig!

Andere intochten in de Zaanstreek

Tuurlijk, de kindjes uit Zaandam kunnen naar allerlei intochten in de Zaanstreek. Ik heb er heel wat in de Go-Kids agenda gezet in de afgelopen weken:

Vind jij nou niet dat Zaandam hier gruwelijk ontbreekt? .... gelukkig toch niet.....

Handige Sinterklaas Aftelkalenders!

We hebben twee superhandige Sinterklaas aftelkalenders voor je... één om de nachtjes af te strepen tot de intocht van Sint in Nederland, en één om de nachtjes af te strepen tot Pakjesavond (mét schoenenzetkalender). Je kunt ze gratis downloaden en printen, zo leuk!

Download nu!