Je kent die fijne plek in Noord vast wel: pllek op het NDSM-terrein. Een relaxte chillplek met stadsstrand aan het water, wat wil je nog meer?

Stadsstrand van pllek in Amsterdam-Noord op het NDSM terrein

pllek: van foodcorner naar duurzame hotspot

Ze zijn gestart in 2012 als bescheiden 'foodcornertje', inmiddels is pllek een hotspot voor veel Amsterdammers. Een serieus restaurant met heerlijk duurzaam eten, maar ook live muziek, DJ's, yoga, kunst en veel meer.

Ruige Rakkers: tof kinderprogramma

En... wat pllek voor Go-Kids extra leuk maakt: een tof kinderprogramma met de Ruige Rakkers. Elke zondagmiddag (okay, nu even niet, maar vanaf september weer wel) is er een superleuke kinderactiviteit - de deelname is vrijwel altijd helemaal gratis. Kun jij fijn chillen bij pllek terwijl de kids lekker bezig zijn.

Ruige Rakkers bij pllek in Amsterdam-Noord

pllek moet in 2022 weg

Het slechte nieuws: zoals het er nu uitziet moet pllek in 2022 de deuren sluiten. Waarom? Tja, het huurcontract loopt af. Dat was vooraf bekend: de gemeente wilde tijdelijke experimentele projecten op het NDSM terrein. In 2022 zou er gestart worden met nieuwbouw dus dan hield het op.

Gemeente houdt vast aan contract

Klinkt logisch, maar de buren die pllek in 2018 kreeg... die kregen ook een contract voor 10 jaar. Dus leek het een logische conclusie dat de nieuwbouw was uitgesteld tot 2028 en dat pllek dan ook wel zolang mocht blijven. Begin dit jaar bleek dat dit niet de insteek van de gemeente is: die houdt zich aan het huurcontract en pllek moet in 2022 weg. Dan komt er iets anders tijdelijks, totdat de nieuwbouw start.

Petitie: pllek moet blijven

In februari werd een petitie gestart om de sluiting van pllek tegen te houden: Amsterdams succesvolle Pllek moet blijven. Die petitie is al heel vaak  ( de teller staat nu op 16.865) ondertekend, maar tot nu toe heeft de gemeente nog geen krimp gegeven. 

pllek quote Sjoerd Steenbeek

Vind jij nou ook dat pllek - en daarmee de kinderactiviteiten van de Ruige Rakkers - moet blijven en heb je nog niet eerder getekend? Doe dat dan alsnog... kleine moeite en wie weet of het helpt? Zou mooi zijn voor Amsterdam....

Teken petitie