Heb jij al een bolderkar? Nee? Dat is echt een hele slimme aankoop als je jonge kinderen hebt! Zó handig, zo'n ding, als je graag met je kids op pad gaat!

Bolderkarren van vroeger en nu

Bij een bolderkar denk je misschien in eerste aanleg aan zo'n zware houten kar, die zonder inhoud al best pittig is om in beweging te krijgen. Wel heel leuk die dingen... ik weet nog dat de gastouder van mijn boys (die zijn inmiddels 13 en 15) toen ze klein waren een bolderkar had uitgebouwd met stoeltjes erin gemonteerd, zodat hij (jawel, ik had een mannelijke gastouder) heel gezellig met 5 kinderen op pad kon. Geweldige herinnering... kan er helaas zo snel geen foto van vinden...

Ze zijn er nog steeds hoor, van dit toffe houten bolderkarren. Vooral als je een bolderkar wilt om kinderen in te vervoeren is dat wel zo stevig en veilig natuurlijk.

Houten bolderkar kopen bij Bol.com

Lichte, inklapbare bolderkar

Maar tegenwoordig hebben ze óók veel lichtere en fijnere bolderkarren, inklapbaar ook - waardoor ze weinig ruimte innemen als je ze niet gebruikt. We hadden er één bij Scouting en je kunt je vast wel voorstellen dat we die met veel plezier gebruikten. Je hebt zo'n ding voor minder dan € 100 en het biedt je zo ontzettend veel gemak dat ik wel zou zeggen dat het dat waard is.

Superhandig als je op pad gaat in de natuur, of eigenlijk overal waar je veel gaat lopen. Een pretpark, een dierentuin... waanzinnig handig om alle spullen die je nodig hebt in zo'n bolderkar mee te nemen toch?

Deze bijvoorbeeld, te koop in de ANWB Webwinkel:

Human Nature Bolderkar kopen in de ANWB Webwinkel

Of kijk eens rond bij Bol.com - daar zie ik een selectie van maar liefst 192 verschillende bolderkarren. Ja écht, 192.... kun je natuurlijk filteren op van alles, en ik zou dan wel kiezen voor een opvouwbare met luchtbanden. 

Bolderkar selecteren bij Bol.com

Heb jij al een bolderkar? En heb je misschien adviezen voor andere ouders? Laat het me weten, ik verwerk ze graag zodat iedereen er wat aan heeft!

 

Anneke Ranzato - Go-Kids

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niets extra en je helpt mij ermee... dank je wel dus!