Dagje World of Dinos tijdens de vakantie!

We hadden het al een tijdje geleden gezien, er komt een tentoonstelling aan: World of Dinos! Helaas kon deze in de kerstvakantie vanwege corona niet doorgaan. Maar gelukkig is hij er nu wel tijdens de voorjaarsvakantie. In de Kromhouthal in Amsterdam-Noord! En met een mega grote dino-fan thuis kan dit uitje zeker niet ontbreken… 

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Over World of Dinos

Een waar ‘jurassic park’! Het is het ultieme uitje voor zowel ouders als kinderen, dus geschikt voor de hele familie. Levensgrote en bewegende dinosaurussen veroveren de locatie. Met meer dan 5.000 vierkante meter is dit met geen enkele andere expo te vergelijken. World of Dinos is de grootste reizende Dino Expo van Europa! 

In komende kerstvakantie komt hij terug naar Jaarbeurs Utrecht (met maar liefst 9.000m2!).Kaarten zijn nu te koop met korting!

Pak snel je korting!

Verrassing!

We hebben de kinderen niet verteld waar we heen gaan. Alleen dat we ergens heen gaan! Ze zijn reuze benieuwd en kunnen bijna niet wachten tot we gaan. De oudste denkt aan de kleding die we hebben klaargelegd te kunnen zien wat we gaan doen… Toch niet. En dan komen de vragen; ‘Waar gaan we dan heen?’, ‘Hoe laat gaan we weg?’, ‘Is het ver?’, etc etc. We geven een kleine hint (waar ze niks aan hebben hahah)!

Allemaal instappen, we gaan met de auto

Het is voor ons maar een klein stukje rijden. Maar omdat je bij de locatie in Amsterdam goed en goedkoop kan parkeren hebben we besloten niet met het OV te gaan. Als we naast het parkeerterrein rijden hoor ik op de achterbank in ene ‘We gaan naar Dino's’! Ze zien namelijk opeens een mega groot spandoek hangen aan de gevel van het gebouw. Hé jammer, maar wat zijn ze enthousiast.

De grootste dino-fan thuis

Wij hebben dan ook een mega grote dino-fan thuis. Dyon (4 jaar) is echt al jaren helemaal weg van dino’s. Bij hem draait echt alles om dino’s. Toen hij 3 was kon hij al bijna alle dinosaurus namen gewoon opnoemen. Zijn kamer is één groot dino festijn, van speelgoed, boekjes tot kleur van de muren. We kunnen hem hier natuurlijk niet blijer mee maken. Over een maandje is hij jarig en hij wilde graag naar Dinoland! Iets eerder dan deze keer…

GoKids_WorldofDino_01

Je stap in een andere wereld

Buiten stormt het en is er veel regen. Dat maakt het natuurlijk extra spannend. Zodra we binnenkomen waan je je al in een andere wereld. We gaan miljoenen jaren terug in de tijd. Er staan hier levensgrote dino’s te bewegen en te brullen. Meneer heeft ondertussen al Blue (van Jurassic World) gespot (oftewel een Velicoraptor). De kinderen krijgen bij binnenkomst een mooi boekje met een speurtocht. Layla (6 jaar) is hier al gelijk in aan het bladeren en wil aan de slag, ze kan immers net een beetje zelf lezen!

GoKids_WorldofDino_02

We stappen langzaam verder de dino wereld in van miljoenen jaren geleden. Elke dino wordt aandachtig bekeken en ondertussen lezen we de vragen van de speurtocht door. Wat ziet het er allemaal mooi uit hier. De dino’s zijn levensecht en ook het decor is mooi aangekleed waar ze in staan. Kinderen mogen overal aanzitten, er staan wel afzethekjes maar je komt er gewoon goed bij. Dino’s worden geaaid en geknuffeld. Alsof het leuke huisdieren zijn… Helemaal in love. Zelfs de kleine Marley (2 jaar) heeft van haar broer al de nodige dino geluiden en gebaren geleerd. We horen haar continue ‘Saurier grrrr’ roepen.

GoKids_WorldofDino_03

Kidszone

Zodra we de route hebben doorlopen en alle vragen van de speurtocht hebben beantwoord komen we in de ‘Kidszone’. Overal wordt aangezeten, gespeeld en ontdekt. Wij gaan even een hapje eten en drinken en rustig op een stoeltje genieten hoe de kinderen in de grote zandbak dinosaurus fossielen uit het zand aan het opgraven zijn. Ze hebben geen tijd voor iets lekkers nu! Dan opeens valt hun oog op de ruimte met dino springkussens. En weg zijn ze. Zoals elke ouder, gaan ook wij er maar weer achteraan. De kinderen zijn hier duidelijk de baas ;). Het lijkt wel één groot feest voor ze.

GoKids_WorldofDino_04

Speurtocht voltooid

Na al het spelen wil Dyon nog een keer een rondje dino’s doen. We besluiten om maar even naar de bioscoopzaal te gaan en even rustig te genieten van de verhalen hier. Langzaam beginnen ze toch wel moe te worden. We besluiten dat het mooi is geweest en met de opgeloste speurtocht lopen we richting de uitgang. Natuurlijk loop je eerst door de winkel. Vooruit kies maar wat leuks uit. Een 3D puzzel, een roze Dino-knuffel en een dino-stuiterbal. Bij de kassa mag Dyon met trots de oplossing vertellen van de speurtocht (deze houden we nog even geheim voor jullie). Alle 3 krijgen ze hun eigen Dino-certificaat en een leuk cadeautje. Wat een top dag was het voor ons allemaal!

GoKids_WorldofDino_05

De dag is nog niet om...

Thuis moet de 3D puzzel natuurlijk gelijk in elkaar gezet worden. Hij is best lastig dus we helpen natuurlijk even mee. Wat is hij groot zeg!! Weer een mooi item voor op Dyon zijn kamer.

GoKids_WorldofDino_06

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een echte aanrader is om met je kinderen tijdens deze vakantie naar toe te gaan! Het is heel indrukwekkend en het ziet er allemaal erg netjes uit. Het is een belevenis die ze nog tijden zullen blijven herinneren!

Footer_GoKids_Charlotte

 

Footer_Inschrijven_Go_kids

 

Log In