Iedere week kun je op zaterdag en zondag een leuke coronaproof stadswandeling door de Zaanstreek lopen samen met je kids.

De stadswandeling075 door de Zaanstreek

Halverwege de week laat de organisatie via Instagram weten welke wandelingen er het weekend erna gelopen kunnen worden. Dat kan zijn door het centrum van Zaandam, lopend langs de vele bijzondere plekken. Of wat dacht je van een rondje door Oud-Zaandijk met een leuke lus over de Zaanse Schans? Ook in Wormer valt genoeg te zien en te wandelen. Voor deze wandeling wordt een kleine prijs gerekend van € 3,50 per persoon. Makkelijk te betalen tijdens de reservering.

Stadswandeling075 Zaandijk   stadwandeling075 routekaart

De stadswandeling is coronaproof

Doordat je je van te voren moet inschrijven via Instagram wordt ervoor gezorgd dat er niet teveel mensen tegelijker tijd aan de wandel zijn. De wandeling zal van start gaan om 12.00 en duurt tot 17.00 uur . Maar je bent zelf vrij om te kiezen hoe laat je start en wanneer je klaar bent.

Wij hebben hem getest in winterse sferen

Uiteraard heb ik zelf ook de wandeling gelopen met mijn jongste zoon. Bram is 4 jaar en dus kozen we voor de route van 5 kilometer. Het was de route door Oud Zaandijk en over de Zaanse Schans. Ook loop je langs de leuke speeltuin in het gezellige Koogerpark. Omdat er dat weekend nog volop sneeuw en ijs lag had ik naast mijn camera ook de schaatsjes van Bram meegenomen. Wij kunnen dus zeggen dat we de stadswandeling geschaatst en gewandeld hebben. Hoe uniek is dat?

stadswandeling075 Zaanse Schans   Stadswandeling075 schaatsen Zaanse Schans

Steun de lokale horeca

Zorg ervoor dat je met wat lekkere trek en dorst op pad gaat; want er staat je flink wat lekkers te wachten. Diverse horecagelegenheden hebben een leuk en lekker hap- en drankje voor een speciale prijs klaar staan. Op vertoon van je routekaart met datum kun je daar gebruik van maken. Bij het Bakkerij Museum genoten we van de warme chocolademelk en een heerlijke wafel.

Bakkerijmuseum Zaanse Schans   Bakkerijmuseum Zaanse Schans

Leuke extra’s

Naast de routekaart van de wandeling ontvang je ook een kleine quiz met vragen die je onderweg kunt beantwoorden. En om helemaal in de stemming te komen sturen ze je ook een leuke Spotify playlist met gezellige wandelmuziek.

Kortom; een leuk en gezellig coronaproof uitje voor tijdens de weekenden. Klik hier om naar het Instagram account te gaan voor heel veel foto's, informatie en om te reserveren.