Ninja worden... droomt jouw stoere zoon of dochter daar ook van? Is toch ook zó cool voor kids - zéker als ze hun ninja skillz opdoen bij de Ninja Academie. Op steeds meer plaatsen in Noord-Holland kunnen kinderen deze geweldige ninjalessen vol fantasie volgen. Na Assendelft, Zwaag, Alkmaar en Purmerend gaan ze nu ook starten in Amsterdam!

Avonturen in Amsterdam

De avonturen waarmee de ninja's in Amsterdam start zijn op de andere locaties van de Ninja Academie al eerder beleefd - en waren daar een groot succes:

 • Het Raadselachtige Eiland voor groep 1 & 2
 • Red de Keizer voor oudere kinderen

Het Raadselachtige Eiland

Het lijkt een normale dag te worden als de ninja’s hard aan het trainen zijn in de dojo. Maar alles verandert wanneer de ninja’s een belangrijke missie krijgen van de keizer. Een oude visser is een eiland tegengekomen die op geen enkele kaart staat. Hij werd bang toen hij geritsel en gegrom uit de bosjes hoorde. De ninja’s worden er op uitgestuurd om het eiland te vinden en het raadsel op te lossen. Maar pas op want gevaar ligt op de loer. De ninja’s zijn niet de alleen op het eiland..

Meer over Het Eiland

Red de Keizer

Kurotage heeft zijn samoerai opdracht gegeven tot een staatsgreep. Onze goede keizer Minamoto is gevangen genomen en opgesloten in een zwaarbewaakte tempel in de bergen. Het lot van het keizerrijk ligt in handen van een aantal dappere ninja’s die de keizer gaan proberen te redden.

Meer over Red de Keizer

Nieuwe avonturen in Assendelft, Purmerend, Alkmaar en Zwaag

Voor de locaties waar de Ninja Academie al langer actief is staan er natuurlijk weer heerlijke nieuwe avonturen op de planning! De spannende verhalen die starten in januari 2022:

 • De Keizerlijke Katana voor groep 1 & 2
 • Het Duistere Woud voor de oudere kinderen

De Keizerlijke Katana

De keizer is tijdens een lange reis zijn zwaard kwijtgeraakt. De ninja’s worden op een missie gestuurd om de katana terug te vinden. Het is nog niet duidelijk waar het zwaard zich bevindt, maar de ninja’s zijn vastberaden om het geliefde familiestuk aan de keizer terug te geven. Helaas wordt hun reis bemoeilijkt door de samoerai die meer lijken te weten over de mysterieuze verdwijning.

Het Duistere Woud

Een groep dappere ninja’s wordt door de keizer gevraagd poolshoogte te nemen in het noordelijke dorp Mura. Na een reeks mysterieuze verdwijningen is het dorpshoofd ten einde raad. Elke ochtend blijken er nieuwe dorpelingen uit hun huizen te te zijn ontvoerd, maar van de daders ontbreekt elk spoor. Eerder georganiseerde zoektochten hebben weinig tot niets opgeleverd, behalve dat er samoerai aan de rand van het bos zijn gezien…

Meedoen bij de Ninja Academie? Snel aanmelden!

De avonturen bij de Ninja Academie zijn razend populair - dat zal je vast niet verbazen. Wil je dus een plekje voor jouw zoon of dochter? Dan is het slim om snel in te schrijven, voordat het vol zit!

Start in Amsterdam:

 • zondag 12 december (Weesperzijde)

Lessen in Amsterdam

Start in Assendelft:

 • dinsdag 18 januari (Beemdgras)
 • donderdag 27 januari (Parkrijklaan)

Lessen in Assendelft

Start in Purmerend:

 • dinsdag 18 januari (Limbostraat)

Lessen in Purmerend

Start in Zwaag:

 • maandag 17 januari (Meetketting)
 • vrijdag 28 januari (Meetketting)

Lessen in Zwaag

Start in Alkmaar:

 • maandag 17 januari (Beethovensingel)
 • woensdag 19 januari (PC Boutensstraat)
 • donderdag 27 januari (Sneeuwgansstraat)
 • vrijdag 28 januari (Saturnusstraat)

Lessen in Alkmaar

Ninja avontuur in 9 weken

De kinderen zijn niet doorlopend lid van de Ninja Academie. Je schrijft jouw zoon of dochter steeds opnieuw in voor een nieuwe lessenserie. Zo'n serie heeft elke keer een nieuw verhaal, waardoor het steeds weer machtig blijft om mee te doen. En sla je een serie over? Geen probleem, doe je bij het volgend avontuur gewoon weer mee! In elke lessenserie beleven ze een waanzinnig leuk avontuur vol ninja skills, draken en samoerai!

Trainen en samenwerken

Eerst gaan ze trainen om goed voorbereid aan de missie te beginnen. Sluiptechnieken, behendigheid, nóg beter leren vechten en zeker ook het team versterken. De grote kracht van ninja's is immers samenwerken.

Tijdens de missie moeten de kinderen allerlei puzzels oplossen en obstakels overwinnen. En altijd alert zijn, want de vijand ligt op de loer...

Ninja avontuur met de Ninja Academie

Geweldige manier om in beweging te zijn

De kids beleven een spannend avontuur en zijn ondertussen heerlijk in beweging, op allerlei verschillende manieren. De focus ligt tijdens de lessen niet op prestatie, maar op beleving en plezier - daardoor zijn ze leuk voor elk kind.  Supertof toch, of niet dan?

Bij welk avontuur jouw kind kan aansluiten is afhankelijk van de groep op school:

 • groep 1 of 2
 • groep 3 of 4
 • groep 5 of hoger

Soms beleven de groepen 3/4 en 5/6 samen een avontuur, dat verschilt per locatie.