Waterlandsmuseum De Speeltoren in Monnickendam heeft vanaf 16 november een paar weken een heel bijzondere logé in huis.
Het is Sinterklaas, hij komt, net als vorig jaar, af en toe weer logeren in de Juniorzaal van het museum, in een speciaal slaapkamertje in het Ontdekhuis.

Slaapkamertje voor Sint in het museum

Weet je waarom? Nou, die grote boot van Sint zit boordevol mooie cadeautjes. Dat is heel fijn voor alle kindertjes maar Sinterklaas kan aan boord nauwelijks nog bij zijn bed komen, zo vol is het. Daarom mag Sinterklaas komen logeren in de Juniorzaal van het museum. De Hoofdpiet heeft daar een mooi bed neergezet in het Ontdekhuisje. Sinterklaas kan daar ’s nachts, tussen al dat vullen van de kinderschoentjes, af en toe even een dutje doen.

Kom knutselen, tekenen en film kijken

Jullie kunnen met je ouders, opa’s en oma’s komen kijken hoe die slaapkamer van Sinterklaas eruitziet. En je kan ook in die Juniorzaal zelf gaan knutselen, kleuren, tekenen, leuke verhaaltjes of brieven schrijven aan Sinterklaas. Er staat een speciale grote Sintbrievenbus in de hal om alle tekeningen, knutselwerkjes en briefjes in te stoppen.
Ook draait er een leuke film van de Sinterklaas musical, “Een huis in een schoen”, geschreven door Mies Bouhuys, over het meisje Annabel dat van Sint en de Zwarte Pieten hulp krijgt bij het zoeken naar een huisje. Deze film uit 1971 speelt zich geheel af in het stadje Monnickendam.

Knutselpieten knutselen mee

Op de woensdagen 20, 27 november en 4 december en 28 november is er ’s middags vanaf 14.30 tot 16.00 begeleiding bij het knutselen en ook de handige Knutselpieten komen je helpen om mooie dingen te maken.

Op bezoek bij Sinterklaas in Monnickendam

Sint vind het erg gezellig als jullie bij hem op bezoek komen in het museum. Volgens de Agendapiet is Sinterklaas in de Juniorzaal op: zaterdag 23 november (15.30 - 16.15) en zondag 24 november (16.30 - 17.00), zaterdag 30 november (14.00 -15.00) en zondag 1 december (13.15 - 14.15).

Kom je ook knutselen of op bezoek bij Sint in De Speeltoren?

De slaapkamer van Sint in het museum is alle weekenden open van 11.00-17.00 en op drie woensdagmiddagen op 20, 27 november en 4 december van 14.30-16.00 “knutselen met Pieten” (begeleiding aanwezig). Entree: kinderen vanaf 2 jaar € 2,50. Ouders/begeleiders museumkaart of betalen de reguliere museumentree van € 5,00. Meer info bij de balie in het museum of info@despeeltoren.nl

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!