Schapen scheren bij stadsboerderij Darwinpark

Schapen scheren bij stadsboerderij Darwinpark

Schapen scheren op stadsboerderij Darwinpark in Zaandam - dat is altijd een belevenis en een feestje, want er is nog veel meer te doen.

250 schapen scheren

Vandaag worden op stadsboerderij Darwinpark te Zaandam maar liefst 250 schapen geschoren. Het zijn de schapen van de boerderij én de Kempische heideschapen van de schaapskudde, die graast langs het Westerwindpad in Zaandam-West. De schaapscheerders kunnen één schaap in enkele minuten van z’n vacht ontdoen. Fascinerend om te zien. En dat levert dan per schaap 2,5 kilo wol op. Schaapsvachten zijn ter plaatse te koop.

Superleuke activiteiten op Stadsboerderij Darwinpark

Daarnaast zijn er op de boerderij tal van andere activiteiten, zoals broodje bakken, springen op het springkussen, de hindernisbaan, broodje bakken, schminken, het melken van de limonade-koe en demonstraties wol spinnen. Verder zijn voor de inwendige mens allerlei versnaperingen verkrijgbaar, zoals ijs, pannenkoeken en suikerspin.

Schaapskudde dwars door Zaandam

Voorafgaand aan het scheren loopt de schaapskudde dwars door het centrum van Zaandam van het Westerwindpad naar het Darwinpark. Voor het exacte tijdstip van deze volksverhuizing: volg facebookpagina stadsboerderij en website Zaans Natuur & Milieu Centrum.

De activiteiten starten om 11.00 uur en eindigen rond 16.00 uur. Het scheren vindt plaats op verschillende tijdstippen verdeeld over de dag. Toegang is vrij, maar voor een aantal activiteiten wordt een bijdrage gevraagd (contante betaling, geen pin aanwezig).

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in de regio?
Ik stuur ze je met plezier GRATIS in de mail!

GRATIS UitTips!