NTF Jong: Martin Luther King (8+) door Urban Myth / STIP in De Krakeling

In de swingende muzikale familievoorstelling Martin Luther King (voor kinderen vanaf 8 jaar) nemen we een kijkje in het verhaal van de jonge Martin Luther King met de legendarische eerste zin 'I have a dream..'. Martin Luther King is een coproductie van Urban Myth, STIP theaterproducties en Theater De Krakeling. Te zien in Theater De Krakeling tijdens het NTF Jong.

Martin Luther King - muzikale familievoorstelling

Een man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en die een nieuwe wereld vormt met de speech.

We gaan terug naar 1937, de tijd dat Martin Luther King nog Michael heette, onbezorgd met z'n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen rol speelde. Totdat hij naar school ging. Michael mocht niet naar de school waar zijn vriendjes heen gingen, want hij was niet wit. Hij moest naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert de jonge Michael uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen. Maar dat hij de wereld kan veranderen.

Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Er ontstaat een droom. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

Over NTF Jong, het Nederlands Theaterfestival

NTF Jong in Amsterdam is de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival met kindervoorstellingen op allerlei verschillende (theater)locaties in Amsterdam, waaronder Theater De Krakeling, Plein Theater, Podium Mozaïek, Theater de Meervaart en het Bijlmer Parktheater.

Deze voorstelling is genomineerd voor een Gouden Krekel voor meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie. 

Naar de theatervoorstelling Martin Luther King in Theater De Krakeling?

De voorstelling speelt op donderdag 5 en vrijdag 6 september om 19.00 uur in Theater De Krakeling. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 12,50 (excl. boekingskosten). 

Foto: Kamerich & Budwilowitz

Bestel kaartjes