Familie-vaartocht Staatsbosbeheer: Vogels van het Guisveld

Familie-vaartocht Staatsbosbeheer: Vogels van het Guisveld

Speciaal voor gezinnen heeft Staatsbosbeheer in de Zaanstreek een vaartocht door het Guisveld: varen door het veenlandschap met weidevogels en trillend veen.

Vaartocht: Vogels van het Guisveld

Speur met het hele gezin mee naar vogels tijdens deze vaartocht door het Guisveld. Stap in de boot en vaar door het veenlandschap waar weidevogels, zoals de grutto, zich thuis voelen. Vanaf de open boot heb je een mooi uitzicht over de rietvelden waar verschillende rietvogels hun lied zingen. Onderweg vertelt de gids over de vogels van het Guisveld en wat je onderweg tegenkomt. Kinderen krijgen hun eigen vogelkaart om de vogels te herkennen. Je stapt ook even uit de boot om het trillende veen te voelen.

Gaan jullie ook mee varen met Staatsbosbeheer?

Het is verstandig om warme kleding te dragen en waterdichte schoenen. Een verrekijker is een goed idee! Mindervaliden kunnen mee als ze zelf in de boot kunnen komen, honden zijn niet toegestaan.

De kosten van de vaartocht zijn voor volwassenen € 10 per persoon, kinderen tot en met 12 jaar € 5,=. Voor meer informatie en het reserveren van je plek ga je naar de website van Staatsbosbeheer

De start is bij de Werkschuur Westzaan van Staatsbosbeher: Middel 180a - 1551 ST - Westzaan.

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in de regio? GRATIS in je mail: schrijf je in voor de Weekend- & Vakantietips van Go-Kids Zaanland (=Zaanstreek-Waterland)!