Dag van de Bouw Experience

  • van:  15 juni 2019 10:00
  • tot:  15 juni 2019 17:00
Dag van de Bouw Experience

Op 15 juni wordt De Burcht in Zaandam omgetoverd tot één grote bouwplaats waar een ieder (ook kinderen!) actief en passief kan meedoen aan deze grootschalige BouwExperience.

Tientallen bedrijven zijn die dag vertegenwoordigd en presenteren diverse aspecten van de bouw en infra zowel traditioneel als innovatief. 

Zo worden er vijf gevels gemetseld en getimmerd, zie je dakdekkers, schilders, tegelzetters en stukadoors aan het werk, maar is er ook een innovatie-tent met BIM-techniek, drones, robotiseren, VR (Virtual Reality) en AR (Augmented Reality), 3D scanning en -printing en gaan we in de weer met een slooprobot. 

Wil je actief meedoen op de bouwplaats, stap dat op één van de graafmachines, kom helpen met het afmaken van de zaanse gevels, maak zelf beton of stap in de Technobiel in waar je in deze mobiele experimenteerruimte actief kennis kan opdoen van de installatietechniek. Wordt het je allemaal wat te zwaar, trek dat het Exoskelet van SkelEx aan om je lichaam wat ondersteuning te geven.

Kijk je liever van een afstand toe, bekijk dan hoe we een prefab betoncasco mét kap in elkaar zetten met daarnaast het droog-metsel-systeem, het opvijzelen van een woning en het herstel van de funderingsproblematiek en de mogelijkheden voor het aanpassen van uw woning tot een levensloopwoning. 

Daarnaast staan de grote mannen machines ook paraat, zo staan er heistellingen, hijskranen, een stapelrobot voor het straatwerk, betonboren en -zagen, etc.

Kortom alle facetten van de bouw en infra zijn vertegenwoordig en staan naast de bedrijven ook de regionale scholen en Bouwmensen paraat om je de nodige informatie te verstrekken. 

Tevens zijn er rondleidingen mogelijk door de Wilhelminasluizen!

Benieuwd naar de leukste tips voor uitjes in het weekend of de vakanties in de regio?
Ik stuur ze je met plezier GRATIS in de mail!

GRATIS UitTips!