Voorlezen aan baby's, kan dat? Baby's kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert veel nieuwe dingen. 

Boekstart Babysoos in Purmerend

BoekStart speelt daar op in door het lezen met heel jonge kinderen te bevorderen. Fijn samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren. Kinderen die veel woorden horen als ze jong zijn, hebben een vliegende start. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die als baby al worden voorgelezen, het later beter doen op school.

Voorlezen en liedjes zingen in Bibliotheek Waterland

Voor alle jonge ouders, maar ook voor opa's en oma's, organiseert Bibliotheek Waterland gezellige bijeenkomsten in de Bibliotheek Purmerend op zaterdagochtend. Een uurtje Babysoos voor baby's met hun ouders of grootouders. Gezellig voorlezen en liedjes zingen met de baby op schoot. Men kan uitgebreid vragen stellen en de Bibliotheek laat geschikte boekjes zien en geeft tips over voorlezen.

Corona-maatregelen

De Bibliotheek is gebonden aan een protocol voor activiteiten vanwege de coronamaatregelen. Hierdoor is er een aangepaste versie. De verschillen zijn:

  • Er zijn twee sessies: 10.30-11.00 uur en 11.30-12.00 uur
  • Je moet je eerst aanmelden - dit is gratis - via de website van Bibliotheek Waterland
  • De groepjes zijn klein - 7 ouders met kind - 1 ouder op 1 kind
  • De Bibliotheek is alleen open voor de Babysoos deelnemers - je kunt een kwartier van te voren naar binnen - na aanvangstijd is er geen toegang meer
  • Er is géén koffie/thee/limonade
  • De doelgroep is beperkt tot kindjes in de leeftijd van 1 tot 2 jarigen
  • Er worden geen liedjes gezongen

Na de Babysoos kun je boekjes uitzoeken om te lenen en mee naar huis te nemen (NEEM JE BIEBPAS MEE!)

Dol op leuke gezinsuitjes en kinderfeestjes?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in Zaanstreek-Waterland aan!

GRATIS KidsTips!