Kinderboerderijen in Zaandam

Ken jij alle kinderboerderijen in Zaandam al? Het is zo heerlijk om met jonge kinderen naar de kinderboerderij te gaan... ze kunnen er fijn vertrouwd raken met dieren. Geitjes aaien, konijnen knuffelen, kippen zien rondscharrelen en nog veel meer dieren van van dichtbij bekijken. Superleuk toch? En leerzaam! Bovendien is de entree voor een kinderboerderij bijna altijd gratis, dus is het nog een lekker goedkoop uitje ook. 

Kinderboerderijen in Zaandam 

Welke kinderboederijen vind je allemaal in Zaandam? Go-Kids zet ze voor je op een rijtje - en ook nog wat andere in de omgeving. Kun je ook eens naar een andere kinderboerderij, dat maakt het steeds weer een bijzonder en nieuw uitstapje met de kinderen.

Stadsboerderij Darwinpark - Zaandam

In het zuidelijke gedeelte van het Darwinpark in Zaandam vind je de Stadsboerderij - vlakbij Poelenburg.

Stadsboerderij Darwinpark met twee speeltuinen

Ze hebben er allerlei dieren, en dat niet alleen.... Stadsboerderij Darwinpark is onderdeel van het Zaans Natuur Milieu Centrum, net als het Natuurmuseum. Bovendien is er een leuke speeltuin en een mooie natuurspeeltuin.

Natuurspeelplaats Darwinpark in Zaandam

Meer weten?

Fronik Buurtboerderij - Zaandam

De Fronik Buurtboerderij is niet specifiek een kinderboerderij - wel een plek met dieren waar iedereen welkom is. Het is een fijne plek voor jong en oud met allerlei dieren, maar ook allerlei spullen van vroeger. 

FronikBuurtboerderij

Over Fronik Buurtboerderij

Kinderboerderij De Veldmuis - Zaandam

De leuke kinderboerderij De Veldmuis ligt naast de 18e eeuwse houtzaagmolen "De Held Jozua", midden in de wijk Westerwatering aan de westelijke rand van Zaandam.

Kinderboerderij De Veldmuis

Meer over De Veldmuis

Kinderboerderijen verderop in de Zaanstreek

Als je in Zaandam naar de kinderboerderij wilt, kun je ook iets verderop in de Zaanstreek kijken. In Zaandijk, Assendelft, Wormer en Oostzaan heb je ook heerlijke plekken om met de kids te genieten van dieren!

Kinderboerderij Rooswijk in Zaandijk

In Zaandijk heb je Kinderboerderij Rooswijk. Ze hebben er konijnen, katten, cavia's, geiten, schapen, varkens, pony’s, lama, alpaca, watervogels, volière vogels, kippen en ander pluimvee... superleuk toch? Ze hebben er ook een kleine speeltuin waar de kids even lekker kunnen spelen.

Meer over Kinderboerderij Rooswijk

De Bonte Belevenis in Assendelft

Met het woord kinderboerderij doe je De Bonte Belevenis eigenlijk tekort, het is méér dan dat. Het is ook een ponypark - kinderen kunnen ponyritjes maken, een natuurspeeltuin, én ze hebben een heel fijn theehuis met allerlei lekkers.

Kinderboerderij De Bonte Belevenis - Assendelft

Meer over De Bonte Belevenis

Kinderboerderij t Weidje in Wormer

Ook leuk om een keer naartoe te gaan met de kinderen: Kinderboerderij 't Weidje in Wormer. De dieren hebben er mooie verblijven en kinderen kunnen hier heerlijk spelen op het speelterrein. Ze hebben een fijn terras met allerlei lekkers - wat wil je nog meer?

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis

Meer over 't Weidje in Wormer

Kinderboerderij in Purmerend

Iets verder weg, in Purmerend - vind je Kinderboerderij De Ridder in het Leeghwaterpark. Dat is vanuit Zaandam een leuk dagje uit, want naast de kinderboerderij ligt Speeltuin De Speelkraam - een grote speeltuin met een heel vriendelijke entreeprijs. Of ga eens met de kinderen zwemmen in het Leeghwaterbad - ligt ook in het Leeghwaterpark - in Purmerend, nog zo'n goed idee!

Kinderboerderij De Ridder

Over Kinderboerderij De Ridder

Log In