Schuijteskade 22 (Oostereiland), 1621 DE Hoorn

*** Het VOC Schip De Halve Maen heeft 5 jaar lang in de haven van Hoorn gelegen, maar het contract is door de gemeente niet verlengd, dus heeft De Halve Maen op 21 maart 2020 de haven verlaten. ***

Als de Halve Maen toch eens kon praten. Het VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen al deze verhalen ook.

Rondleiding over VOC schip De Halve Maen

In een persoonlijke rondleiding nemen zij je mee op een ontdekkingsreis aan boord van het museumschip. Van de kombuis naar het vooronder. Terwijl je het hout hoort kraken en de geur van kruit en teer je neus prikkelt, val je van de ene verbazing in de andere.

De Halve Maen in Hoorn

De Halve Maen ligt tot 31 maart 2020 op de zuidpunt van het Oostereiland, waar het in goed gezelschap is van historische vissers- en vrachtschepen. Stap aan boord en luister, kijk, ruik, voel én ontdek het zeeleven aan boord in de zeventiende eeuw. Museumschip de Halve Maen is het enige nagebouwde VOC-schip uit de 17e eeuw in Nederland dat ook echt zeilt. Een bezoek aan de Halve Maen bestaat uit een rondleiding of het gebruik van een audiotour aan boord en het bezoek aan het Centrum Varend Erfgoed waar u alles te weten komt over Hoorn en het water.

Doorgeef-audiotour voor families

Voor families is er een speciale doorgeef-audiotour. Hiermee kun je samen met de kind(eren) rustig kijken en ontdekken. Ook kunnen zij leuke opdrachten voeren. Deze tour is vooral geschikt voor jonge kinderen, voor wie een reguliere rondleiding wellicht te lang is.

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in Westfriesland aan!

GRATIS UitTips!