Tijdens de schoolvakanties is het altijd feest bij Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar. Naast dat er ruimere openingstijden zijn voor recreatief zwemmen is er elke dag ook animatie. Van een 15-meter lange stormbaan tot een Experience Center voor de allerkleinsten.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Zwembad De Hoornse Vaart
Meer weten

Zwembad De Hoornse Vaart

Hertog Aalbrechtweg 4, Alkmaar

Zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar heeft maar liefst 6 zwembaden: een uniek 50-meterbad een golfsla... bekijk

 
Outdoorpark Alkmaar
Meer weten

Outdoorpark Alkmaar

Hertog Aalbrechtweg 4, Alkmaar

Een unieke belevenis voor sportieve gezinnen! Outdoorpark Alkmaar biedt een divers aanbod aan activi... bekijk

 

Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar

Bij Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar kan een prima dagje uit beleven. Er zijn maar liefst 6 verschillende zwembaden. Hierdoor is het zwembad zeer uitgebreid en geschikt voor alle leeftijden. Ook aan de kleintjes is gedacht! En met de glijbaan is voor elke leeftijd extra plezier te beleven.

Van buiten spelen naar binnen zwemmen

We hebben in de ochtend eerst lekker buiten gespeeld bij Outdoorpark Alkmaar. Dit ligt op het terrein naast het zwembad. Dat was perfect getimed, want in de ochtend was het mooi droog weer en rond lunchtijd begon het te spetteren en zijn we naar binnen het zwembad in gegaan. Hier hebben we eerst bij het restaurant De Binnenvaart iets gegeten.

Blog: Outdoorpark Alkmaar

Plezier voor alle leeftijden

Omdat ik vandaag alleen op pad ben met de 3 kinderen hebben we duidelijke afspraken gemaakt in en over het zwembad. Ondanks dat er 2 al hun zwemdiploma’s hebben wil ik dat ze wel in het zicht blijven. Ze zijn nu 8, 6 en 4 jaar, en dat vind ik toch nog even te jong om volledig zelfstandig door het zwembad te gaan. Bovendien is het best druk in het zwembad en raak je elkaar zo kwijt. Dat betekent dat we om en om mogen kiezen waar we graag heen willen.

Zwembad_DeHoornseVaart_Alkmaar_01

Waterspeeltuin voor peuters en kleuters

We hebben onze handdoeken bij de waterspeeltuin geplaatst. Hier beginnen we dus ook onze zwemdag. De kleine kindjes kunnen zich hier echt heerlijk vermaken met een leuk klim- en glijtoestel en andere leuke speelattributen. Ouders zitten hier rustig aan de zijkant te kijken hoe de kleintjes zich vermaken. Ook Marley (de kleinste) vindt het hier geweldig. Zelfs de 2 oudste vinden dit nog erg leuk en kunnen zo samen met hun zusje lekker spelen. Ze moeten we rustig doen, want er zijn veel kleine kinderen waar ze wel rekening mee moeten houden!

25-meter bad

Hierna springen we in het 25-meter bad. Tenminste de oudste gaan hierin en vinden het wel fris… De jongste mag hier niet in. We lopen dus even om en gaan gelijk door naar het Experience Center in het instructiebad. Hier kunnen de kleintjes lekker vrij en zonder bandjes spelen. Er staat ook een leuk opblaastoestel waar ze kunnen klimmen, springen en glijden. Layla en Dyon zijn zelf het 25-meter bad overgestoken en vergezellen ons bij de Experience Center. Ook hier hebben de kinderen veel plezier en spelen we met het aanwezig speelgoed.

Zwembad_DeHoornseVaart_Alkmaar_03

Op naar het golfslagbad

Als we verder gaan staan de golven in het golfslagbad al aan. We lopen de golven in en de kinderen beginnen hier heerlijk te spelen en springen over de golven. Tussendoor gaan de oudste zelf nog even van de glijbaan die je op verschillende thema’s kunt zetten. Hierdoor is glijden elke keer weer een nieuwe beleving.  Dit bad is wel echt favoriet, kinderen kunnen nooit genoeg krijgen van de golven!

Zwembad_DeHoornseVaart_Alkmaar_02

De stormbaan ligt al klaar!

Natuurlijk staan we de 15-meter stormbaan in het 50-meter bad niet over. Voor de jongste is dit niet geschikt. Maar de andere 2 kunnen hier prima op. Ze moeten even wachten, maar dan rennen ze tegelijk de stormbaan op. Dyon ben ik al gelijk kwijt, die blijkt na obstakel één al gelijk in het zwembad gevallen te zijn. Ze besluiten daarom nog een keer te gaan. En nu gaat het wel goed. Al springend en stuiterend bereiken ze samen het einde. Ook hier is weer veel lol te beleven.

Wij hebben alle zwembaden nu wel gehad en sluiten de dag moe en voldaan af. De kinderen zijn nog vol in hun energie maar bij na het douchen en omkleden storten ze in de auto in. We zijn super enthousiast over dit zwembad, ondanks dat het best druk was hebben we toch echt een leuke middag gehad!

Footer_Charlotte_GoKids

 

 

 

Log In