We wachten wat af, vind je niet? Zeker nu, we zitten met z'n allen in de wachtstand tot de uitjes weer open mogen. Gelukkig zijn de kinderen weer naar school, dat is gewoon hartstikke belangrijk voor ze. Daar hebben de kids op de basisschool gelukkig niet langer dan 3 weken op moeten wachten. Maar daarbuiten kunnen we nog niet zoveel. 

Wachten tot de kinderuitjes weer open mogen

Vanavond eindelijk weer een corona-persconferentie, hopelijk met de nodige versoepelingen. Zoals het er nu uitziet lijkt het te gaan om versoepelingen voor winkels, sportscholen en kappers. Dat geeft nog niet veel hoop voor de kinderuitjes. Misschien de jumphallen - na eerdere sluitingen zagen we dat die onder de noemer 'sportschool' dan wel open mogen. Maar de indoor speelparadijzen, de theaters en bioscopen, de musea, de escaperooms, de ... nou ja, ga nog maar even door. En de horeca! Het lijkt er sterk op dat die allemaal nog even gesloten moeten blijven. Daar moeten we dus nog langer op wachten - en de ondernemers moeten nog langer wachten op het herstarten van hun bedrijf. Zo heftig.

Spelletjes om kinderen bezig te houden

Nu denk je misschien dat deze blog over corona gaat. Het stukje hierboven wel, maar daar wil ik het ook bij laten. Ik wil je vertellen over iets wél leuks, iets waar ik waanzinnig blij van word. De stilte in coronatijd heb ik namelijk gebruikt om iets supergaafs te ontwikkelen. Eigenlijk had ik dat al gedaan in de lockdown van de kerstperiode vorig jaar. Alleen heb ik toen nooit de stap gezet om het af te maken.

WachtVerzachters

Nu wel - vlak voor de jaarwisseling heb ik de knoop doorgehakt en de boel laten drukken. Superspannend, maar ik ben er waanzinnig trots op. Waarop ben ik dan zo trots? Op m'n WachtVerzachters!

WachtVerzachters? Wat zijn dat? Nou: handige mapjes met spelletjes erin om het wachten voor kinderen te verzachten. 

WachtVerzachters van Tof voor Kids

Alles over de WachtVerzachters

Het gebeurt jou vast en zeker ook regelmatig: je bent ergens met de kinderen en jullie moeten even (of langer dan even) wachten. In een restaurant. In de rij van een attractie. Bij de dokter of tandarts. Bij een andere afspraak. Ergens op visite. Tijdens een wat langere autorit. De kinderen worden ongedurig, gaan zich vervelen en worden vervelend. Misschien pak je jouw smartphone om ze bezig te houden, terwijl je dat eigenlijk niet wilt.

Spelletjes zonder spullen

Hoe fijn is het dan als je iets hebt om ze mee te vermaken? Dat zijn deze WachtVerzachters! In de mapjes zitten 20 spelkaarten, met op elke kaart een spelletje dat je met ze (of kids met elkaar, afhankelijk van hun leeftijd) kunt spelen. Bij die spelletjes heb je niets anders nodig dan een jullie eigen persoontjes. Geen pen, papier, dobbelstenen of wat dan ook. Ik noem ze ook weleens 'spelletjes zonder spullen'. Handig toch?

Natuurlijk kun je de spelletjes ook gewoon thuis op de bank spelen, ze zijn gewoon hartstikke leuk!

Voorbeeldje van een voorkant (de uitleg) en achterkant (voorbeelden) van zo'n spelletjeskaart:

WachtVerzachter voorbeeld

Handzame mapjes met verwisselbare spelletjeskaarten

De mapjes zijn handzaam, op A5 formaat, en passen dus in elke tas. Zo heb je de WachtVerzachters altijd bij je en kun je ze tevoorschijn toveren als jullie ergens moeten wachten. Deze mapjes - de basic variant die je hierboven ziet - heb ik in 6 kleuren, zien ze er niet supertof uit? Je kunt ook kiezen voor een wat luxer mapje:

WachtVerzacters luxe mapjes - van Tof voor Kids

Wat is het verschil?

Spelletjes in leuke thema's

De spelletjes zijn in gezellige kinderthema's gegoten. In de mapjes zitten 2 sets van 10 kaarten - 20 spelletjes in totaal dus.
De eerste thema's die ik heb gemaakt zijn:

  • Superhelden

WachtVerzachters thema Superhelden

  • Wilde dieren

WachtVerzachters Wilde dieren

  • Feest!

WachtVerzachters thema Feest!

De mapjes zijn in principe gevuld met de eerste twee, maar wil je één van beide vervangen door de Feest! set - dan kan dat natuurlijk ook. Zet het in de opmerkingen van jouw bestelling en dat regel ik met liefde voor je! Of je bestelt die er derde set gewoon bij, dan heb je wat te wisselen 😉.

Nou... wil je meer weten? Dan ga je naar m'n andere website, TofvoorKids.nl, daar vind je alle info, de bescheiden prijsjes én kun je ze direct online bestellen.

WachtVerzachters bestellen

Alle info & bestellen

Liever afhalen (en verzendkosten besparen)?

Als je ze nou niet per post wilt hebben maar liever komt afhalen bij mij in Monnickendam: dat kan natuurlijk ook. Dan bestel je ze via deze links:

Basic mapjes bestellen voor afhalen

Luxe mapjes bestellen voor afhalen

Ben heel benieuwd wat je van mijn WachtVerzachters vindt!

Liefs
Anneke