Het nieuwe seizoen voor Outdoorpark Alkmaar start op maandag 1 april. Maar vandaag (21 februari) mochten wij al een kijkje nemen tijdens de pre opening van het seizoen. Outdoorpark Alkmaar heeft namelijk een nieuw obstakel geplaatst waar we alvast op mogen klimmen.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Zwembad De Hoornse Vaart
Meer weten

Zwembad De Hoornse Vaart

Hertog Aalbrechtweg 4, Alkmaar

Zwembad De Hoornse Vaart in Alkmaar heeft maar liefst 6 zwembaden: een uniek 50-meterbad een golfsla... bekijk

 
Outdoorpark Alkmaar
Meer weten

Outdoorpark Alkmaar

Hertog Aalbrechtweg 4, Alkmaar

Een unieke belevenis voor sportieve gezinnen! Outdoorpark Alkmaar biedt een divers aanbod aan activi... bekijk

 
Kinderfeestje bij Outdoorpark Alkmaar
Meer weten

Kinderfeestje bij Outdoorpark Alkmaar

Hertog Aalbrechtweg 4, Alkmaar

Vier je kinderfeestje in Outdoorpark Alkmaar en overwin samen met je vriendjes de Obstacle Run! Obst... bekijk

 

Outdoorpark Alkmaar

Naast Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar vind je Outdoorpark Alkmaar. Hier draait alles om klimmen, obstakels en avontuur. Kinderen kunnen hierbuiten lekker ravotten op de heuvels, in het gras, op en langs het water en natuurlijk klimmen in de vele klimattributen!  Daarnaast bieden ze een uitgebreid aanbod aan activiteiten als boogschieten, Archery Tag, Footgolf, Lasergamen en Obstacle Runs. Super leuk voor kinderfeestjes!

OutdoorPark_Alkmaar_04

Instructeurs voor hulp

Als we Outdoorpark Alkmaar oplopen zien we al een leuke heuvel om op te klimmen. Maar we gaan natuurlijk eerst even naar het verzamelpunt. Hier krijgen we van één van de instructeurs uitleg wat er allemaal te doen is en waar we een beetje wat kunnen vinden. Bij verschillende obstakels staan ook instructeurs om te helpen!

OutdoorPark_Alkmaar_01

Nieuw obstakel bij Outdoorpark Alkmaar

We starten bij het nieuwe obstakel. Hier kunnen kinderen via verschillende routes het parcours klimmen. Afhankelijk van de kracht van de kinderen, niveau en lengte kunnen de kinderen hier een keuze in maken. Enthousiast starten ze met kimmen in het net om vervolgens de oversteek te maken via touwen. Voor Dyon (6 jaar) is dit nog even te pittig, maar Layla (8 jaar) kan zich hier al prima redden. Marley (4 jaar) hangt vermakelijk op een band alsof het een schommel is.

OutdoorPark_Alkmaar_02

Buiten spelen in Alkmaar

We vervolgen ons avontuur. De kinderen willen graag naar de obstakels bij en over het water. Omdat het nog niet zo warm is en niet een hele mooie dag beloof ik ze dat ze dit aan het eind mogen doen. Als ze dan in het koude water vallen kunnen we ons gelijk omkleden. Op de heuvel wordt fanatiek geklommen, gerend en gerold van boven naar beneden. Over het schelpenpad vervolgen we onze weg naar nog meer obstakels die allemaal even worden uitgeprobeerd. Ze hebben het duidelijk naar hun zin en gaan lekker hun gang. Het ene klimtoestel is makkelijker dan de andere, en sommige zijn nog even te lastig. Maar dat mag de pret niet drukken want er is genoeg te beleven. Ook de kleinste weet zich uitstekend te vermaken met de slingerende touwen en schelpen! Bovendien heeft ze een doolhof gevonden die keer op keer doorlopen wordt.

OutdoorPark_Alkmaar_03

Tijd voor de water activiteiten

Bij de picknicktafels hebben we even wat gedronken en gegeten. Nu mogen de kinderen bij het water spelen. Eerst testen we de kabelbaan. We houden het gelukkig droog. Ook wordt er over het water geklommen met een groot net, hier kan eigenlijk niks misgaan. Naast ons wagen kinderen de oversteek door met een touw over het water te slingeren. Dit eindigt 9 van de 10 keer in het water…. We slaan deze maar even over. We sluiten af door over een groot opblaasobstakel te kruipen. Hopelijk blijft het een droog pak!

Gelijk door naar het zwembad

Zwembad Hoornse Vaart lig direct naar Outdoorpark Alkmaar. We gaan daarom gelijk door en brengen de middag door in dit zwembad!

Blog: Zwembad Hoornse Vaart

Wat hebben we een leuke en actieve buitenspeeldag gehad met de kinderen! Zeker als het straks weer wat warmer weer is, het zonnetje gaat doorbreken en we naar de zomer gaan is het een unieke speelplek. De kinderen kunnen zich vermaken en zelf kan je heerlijk zitten op je picknickkleedje of bij de picknicktafels. Bovendien als het echt mooi weer is gaat de zonneweide open! Wij hopen dat er vele mooie dagen komen dit jaar en Outdoorpark Alkmaar dan is geopend. Je kunt hier in ieder geval terecht voor je kinderfeestje!

Footer_Charlotte_GoKids

 

Log In