Ben je op zoek naar een leuk uitje met je gezin voor de komende tijd? Stop dan moet zoeken want ik heb iets heel leuks gevonden. En ook alvast voor jullie getest met een paar kids.

Kinderspeurtocht door Volendam en Marken

Het mooie weer komt er aan en we willen graag naar buiten. Tenminste zo is dat bij ons hier thuis. Met twee jongens ben ik toch vaak op zoek naar een leuke buiten activiteit waar we allemaal blij van worden. En laat ik die nu gevonden hebben; bij Rent & Event in Volendam. Deze kinderspeurtocht is helemaal coronaproof en jullie hebben gegarandeerd een leuke en leerzame middag.

volendam-haven-rentevent   Speurtocht-volendam-rentevent   

Op stap met een echte schatkaart met QR-codes

Deze missiekaart haal je op bij het kantoor van Rent & Event in de Haven. Daar ontvang je de schatkaart. Dit is de kaart waarmee je op Verhaalavontuur gaat door het vissersdorp Volendam. Door deze speurtocht ga je op ontdekkingstocht langs de haven en door de kleine straatjes. Door het scannen van de QR codes horen de kinderen op een leuke en interactieve manier bijzondere weetjes over Volendam van vroeger. Wist je bijvoorbeeld dat het mutsje dat de dames in Volendam dragen een “hul” heet? Juist ja, om je haar te verhullen.

Volendam-speurtocht-kids   schatkaart-speurtocht-volendam-marken

Gezinsuitje in het pittoreske Volendam; leuk voor iedereen

Deze leuke wandelspeurtocht is geschikt voor kinderen tot ongeveer 14 jaar. Ik heb hem gedaan met jongens van 4 t/m 13 jaar en voor zowel de oudste als de jongste was het een erg leuke dag. Volendam is een klein dorp en daardoor heel geschikt om doorheen te wandelen. Al zoekend en speurend ben je toch al snel 1 a 1 ½ uur zoet met de tocht. 

Uit te breiden met een extra speurtocht op Marken

Ben je net als ons na anderhalf uur nog niet klaar met speuren? Dan kun je een ticket kopen voor de Marken Express. Dan maak je een leuke boottocht naar het schiereiland Marken. Ook hier is een familiespeurtocht uitgezet en kun je nog verder zoeken.

boottocht-marken-volendam   speurtocht-gezinsuitje-marken

Ook benieuwd naar de leuke interactieve manier van deze tocht?

Rent & Event heeft ook een leuk fimpje gemaakt waarin je kunt zien hoe je als ontdekker op pad gaat om te zoeken naar de code. Het filmpje kun je hieronder bekijken;

Speurtocht voor je gezin met Go-Kids korting

Voor deze toffe speurtocht betaal je één bedrag voor het hele gezin (ben je met meer dan 6 personen, dan raad ik je aan een tweede kaart te nemen) Voor € 19,50 heb je met zijn allen veel speurplezier en leer je ook nog iets. En nog leuker…met de Go-Kids kortingscode krijg je ook nog 10% korting!

Kortingscode:
Go-Kidskorting2021

Speurtocht bestellen!

ontdekkingstocht-verhaalavontuur-volendam   speurtocht-verhaalavontuur-volendam-marken

Al met al een super leuke dag vol avontuur

Zoals je hierboven kunt lezen en aan de foto’s kunt zien hebben wij enorm genoten van dit heerlijke uitje in deze gekke tijd. Laat je het ons weten als je ook bent geweest? En vergeet vooral niet ook een lekker visje te eten daar in Volendam. Want naast toffe speurtochten uitzetten zijn ze daar ook heel goed in; visjes bakken!

Veel speurplezier,

Groetjes,

Tamara