Leuke opdracht voor kids van 8 tot 12 jaar om thuis lekker creatief en duurzaam bezig te zijn: de Dopper Changemaker Challenge Junior! Afgelopen maandag zijn ze bij Dopper gestart met een online programma waarmee kids de kans krijgen om hun ideeën te delen voor het oplossen van het klimaatprobleem rondom wegwerpplastic. 

Doe mee met de Dopper Changemaker Challenge Junior!

Kijk: Rutger Vink vraagt ze om mee te doen en zit ook zelf in de jury van de Challenge:

Vorig jaar in de klas, nu individueel

Vorig jaar was er ook een Junior Challenge. Die liep toen via de scholen. Dat gaat nu wat lastig, want de kinderen zitten niet in de klas. Ze zitten thuis. Dus kunnen de kids nu zelfstandig online meedoen. Individueel of met een groepje van maximaal 3 kinderen. 

De winnaars waren Daniël en Jaron (groep 7) - zij bedachten de Machini Zuiger:

Internationale uitdaging om oplossingen te bedenken

Deze internationale wedstrijd is een educatief initiatief van social enterprise Dopper in Nederland, Duitsland, Groot Brittannië, België en Nepal. Basisschoolkinderen worden uitgedaagd om een oplossing voor wegwerpplastic te bedenken en daadwerkelijk te realiseren (zie voetnoot voor alle stappen hoe mee te doen). Elk land heeft een eigen professionele jury die de ideeën beoordeelt en de uiteindelijke winnaars kiest. In Nederland zitten o.a. bekende vlogger Rutger Vink, Thijs Bosker - Universitair hoofddocent Milieuwetenschappen aan de Universiteit van Leiden en Dopper's CEO Virginia Yanquilevich in de jury.

Meedoen? De ideeën kunnen ingestuurd worden tot en met 28 juni 2020. 

Meteen aanmelden!