Nog maar twee-en-een-halve week, dan is het alweer herfstvakantie. Heb jij nog plannen om er dan op uit te gaan? Ik wel, en ik hoop maar niet dat corona roet in het eten gaat gooien.

#ikdoewelmee tegen corona

Zelf ben ik tegen die tijd wel weer uit quarantaine ... ja, ik ben op één of andere, mij volledig onduidelijke, manier besmet geraakt met corona. Gelukkig niet heel ziek, man en kinderen helemaal niet, maar toch. Een ander wordt er wel doodziek van en komt misschien wel te overlijden.

De #ikdoenietmeermee actie van een paar BN-ers, daar snap ik he-le-maal niets van. Ik deed netjes mee maar raakte toch besmet. Het aantal besmettingen stijgt de pan uit en ziekenhuizen maken zich alweer op voor een nieuwe golf patiënten. Hoezo doe je dan niet mee? Stel je vragen, wees kritisch, maar je publiek oproepen om maar niet meer mee te doen... daar kan ik niks mee.

Herfstvakantie vieren - zit dat er wel in?

Nu ik de Go-Kids agenda's aan het voorbereiden ben op de herfstvakantie vraag ik me wel af of al die activiteiten wel door kunnen gaan. Of zou er weer een lockdown aankomen? En hoe zit dat als je er op uit wilt gaan, een weekje weg ofzo?

Weekje schermloos op een vakantiepark

Wij hebben een weekje in een huisje op een vakantiepark in Drenthe gepland staan... een bijzonder weekje trouwens wel. Een weekje nagenoeg schermloos is het plan. Ja, inderdaad, met twee puberjongens (14 en 15 jaar zijn ze) en een papa en mama die nogal internetminded zijn.

Maximaal een uur per dag...

Juist daarom merken we dat we dagenlang bij elkaar kunnen zijn maar weinig samen doen omdat ieder verdiept is in zijn/haar eigen telefoon/laptop. Beetje jammer van zo'n vakantie natuurlijk. Dus hebben we bedacht dat het een goed idee is om dat maar eens niet te doen... voor elk van ons - dus ook voor mij en m'n man! - geldt in die week dat we maximaal 1 uur per dag op een schermpje gaan turen. Daarbuiten kunnen we wél samen film kijken overigens. Oh en foto's maken!

Smartphone foto's maken

Erop uit en zwemmen

Wat gaan we dan doen? Ik hoop wel dat we er lekker op uit kunnen, maar daar kan corona wel roet in het eten gooien. Het huisje waar we naartoe gaan is in Drenthe, dat scheelt misschien... de maatregelen focussen zich op dit moment toch vooral op andere gebieden. Lijkt me wel fijn als we kunnen gaan zwemmen op het park, daar had ik het op uitgekozen. Maar ja, als dat niet coronaproof kan... dan niet hoor. Naar buiten, de natuur in, dat kan in elk geval lijkt me zo. En daar kijk ik al enorm naar uit, want op dit moment mag ik niet eens zelf de hond uitlaten...

Bordspellen en puzzelen

En spelletjes doen samen natuurlijk! Niet online op beeldscherm, maar bordspellen op tafel. Eindelijk weer eens Catan spelen en ongetwijfeld ook Star Wars Monopoly. Puzzelen ook, leuk. Boeken lezen. Misschien ga ik opeens wel weer haken? Ik heb er oprecht zin in.... denk zelf dat ik het prima trek zonder m'n smartphone onder handbereik, maar het kan natuurlijk ook bitter tegenvallen.

Kolonisten van Catan bordspel

Wel of geen vakantiepark boeken voor de herfstvakantie?

Lijkt het je ook niet wat, zo'n weekje weg met de kids in de herfstvakantie? Of vind je het wat spannend om dat nu te gaan boeken, met de dagelijks stijgende coronabesmettingen? Zelf denk ik dat als je netjes de regels volgt - dat je dan ergens anders net zoveel risico loopt als thuis.

Je kunt er ook in een huisje prima voor kiezen om andere mensen te ontlopen en vooral fijn samen te zijn. Hoe heerlijk is het om er juist nu even fijn op uit te gaan met de kinderen? Het is wel verstandig om goed te kijken naar wat je dan waar wilt gaan doen tijdens die vakantie. Of het wel realistisch is om daar goed afstand te houden van anderen.

Herfst last minutes

Dus als het kan en je hebt zin in een paar dagen lekker eruit met je gezin... waarom dan niet? Zou er nog wat leuks te boeken zijn? Check bijvoorbeeld:

Genoeg mogelijkheden als ik zo snel even een rondje langs de websites doe om nog een leuk huisje te boeken voor de herfstvakantie. Mét allerlei slagen om de arm omtrent corona, dat is ook wel weer prettig. 

 

Anneke Ranzato - Go-Kids

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die link naar een website gaat en daar iets koopt of boekt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niets extra en je helpt mij ermee... dank je wel dus!