Vierhonderd kinderen uit gezinnen in de gemeente Drechterland, Opmeer, Stede Broec, Enkhuizen en Medemblik hoeven zich in de zomervakantie niet te vervelen. Zij kunnen zich aanmelden voor het zomer beweegtasje dat in het leven is geroepen door Team Sportservice. Juist voor diegene waarvoor het niet vanzelfsprekend is om op vakantie te gaan, spelletjes te spelen op de nieuwste Playstation of lid te zijn van een (sport)vereniging. 

Sabine van Lochem (Team Sportservice West-Friesland): "Een zomervakantie van zes weken kan behoorlijk lang zijn. Zeker nu in deze bijzondere coronaperiode meer gezinnen niet op vakantie gaan en thuis blijven. En voor heel veel gezinnen is op vakantie gaan helemaal niet vanzelfsprekend. Wij bieden hierin graag ondersteuning met de zomer beweegtasjes, speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar uit gezinnen met een kleine beurs. Met het tasje  reiken we materiaal en ideeën aan om met plezier te kunnen bewegen én ontspannen". 

Samenwerking met lokale bedrijven

De inhoud van het tasje is zorgvuldig samengesteld en varieert per gemeente. In de tasjes zit: sport- en spelmateriaal, een boek met allerlei beweeg- en knutselideeën, vouchers en een receptenboekje. Buurtsportcoach, Fleur de Wit: "De inhoud van het tasje is tot stand gekomen met medewerking van lokale bedrijven. Zonder hen was het niet mogelijk om tot dit diverse aanbod te komen. Wij willen dan ook de Rabobank, Microsoft, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Drukkerij ’t Venhuis en Jong Leren Eten alvast hartelijk bedanken! Op de website staat een overzicht van alle partners die betrokken zijn bij dit project". 

Aanmelden voor het Beweegtasje

Kinderen van 4 tot 12 jaar, uit gezinnen die financieel gezien moeten rondkomen van bijstandsniveau, kunnen zich aanmelden voor het zomer beweegtasje van Team Sportservice via de website. De tasjes kunnen in de eerste week van de zomervakantie worden opgehaald bij de uitdeelpunten van Team Sportservice Westfriesland, kijk hiervoor op onze website.

Let op: er is een beperkt aantal beschikbaar. Geen digitale mogelijkheid? Meld je dan aan via telefoonnummer: 0229 28 77 00. 

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in Westfriesland aan!

GRATIS KidsTips!