Nog even en het is zover: de start van het Europees Kampioenschap voetbal 2021.

Vrijdag is de eerste aftrap, zondag speelt het Nederlands elftal de eerste wedstrijd - tegen Oekraïne. Daarna volgen Oostenrijk en Noord-Macedonië in de groepsfase... het zal toch wel lukken om die ronde te overleven? 

Houden jouw kids van voetbal?

Nu is mijn gezin niet zo voetbal-minded. Ikzelf ben de enige die ooit bij een club gevoetbald heeft, best bijzonder in een gezin met drie mannen vind je niet? Dat mama als enige voetbal leuk vindt... maar goed, dat is hoe het is.

Vroeger keek ik voetbal met m'n pa

Inmiddels houd ik me er zelf ook nog maar nauwelijks mee bezig. Dat krijg je als verder niemand in huis iets met die sport heeft. Dat was vroeger bij mijn ouders thuis wel anders, daar volgde ik gráág de prestaties van Ajax en het Nederlands elftal met m'n pa.

Oranjekoorts 

Heb jij wel kids die van voetbal houden? En zijn ze al bezig met het EK dan? Of komt de oranjekoorts pas als de eerste wedstrijden gewonnen worden en de groepsfase voorbij is? Mijn boys vinden het ook wel leuk worden als er zoiets als een finale in zicht komt, dan kijken ze opeens wél mee. En bakt manlief bitterballen. 

Maar goed, zover is het nog niet. Toch is er al van alles te beleven rondom het EK voetbal. En is er ook van alles te verzinnen om er zelf een gezellige boel van te maken thuis.

Tof EK-feest voor kids in Volendam

De Simonehoeve in Katwoude (Volendam) heeft in elk geval een hele serie toffe EK-feesten voor kids op de planning staan. De eerste op zaterdag 12 juni, de laatste op woensdag 23 juni. Een feest bij de Simonehoeve is altijd geweldig, want ze bedenken de leukste activiteiten en verwennen de kinderen met allerlei lekkers. Geweldig dus om aan mee te doen - en via Go-Kids krijg je ook nog korting én een extra cadeautje!

EK feest Simonehoeve

Alle info & reserveren

Voetbal speurtocht met een groep kinderen

Heb je toevallig een kinderfeestje te regelen in deze tijd... dan is een Voetbal speurtocht van Suus perfect, die is geschikt voor 10 kinderen. Maar waarom alleen voor een kinderfeestje? Ook superleuk om te doen met gewoon een groep vrienden uit de buurt, van school of van de voetbalclub - ook al is er niemand jarig. Waarom niet?

Voetbal speurtocht Suus Kinderfeestjes

Check die speurtocht

Suus heeft trouwens ook allerlei decoratiematerialen in voetbalstijl te koop - alleen zijn die niet oranje. Wil je nou originele voetbaldecoratie met groen en zwart enzo... kijk maar eens even hoe leuk!

Oranje decoratie

Wil je toch liever je huis en je kinderen oranje aankleden... dan is er natuurlijk héél veel te krijgen aan oranje decoratie voor het EK. En de Olympische Spelen die er ook aankomen deze zomer natuurlijk!

Oranje leeuw onesie - Bol.com

Oranje verkleedkleren voor kids

Tipi slaapfeestje in voetbal thema

Ook superleuk: organiseer een slaapfeestje voor wat vriendjes op een speeldag van Oranje! Dat kun je geweldig aankleden met de pakketten van Tipi Kinderfeestje - daar hebben ze een voetbalthema!

Tipi Kinderfeestje thema voetbal

Complete Tipi pakketten!

Beetje oranje slingers en ballonnen erbij en je hebt een geweldige oranje-voetbalsfeer. Ook hiervoor geldt: kan voor een verjaardag, maar waarom niet als feestje rondom een wedstrijd van Oranje zonder dat er een jarige is?!

Maak er een feest van!

Ik zeg: maak er gewoon sowieso een feest van, of de voetballers het nou goed doen of niet. We zijn wel toe aan een feestje zou ik zo zeggen!

 

Anneke Ranzato - Go-Kids

Deze blog bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niets extra en je helpt mij ermee... dank je wel dus!