Doe mee met de Go-Kids GezinsClub Noord-Holland!

Lieve Go-Kids vriendinnen - en vrienden natuurlijk,

De decembermaand is aangebroken: de heerlijke maand met Sinterklaas en Kerst... zó fijn. Er wordt in Noord-Holland ook van alles georganiseerd waar je heerlijk met je gezin heen kunt. Overal, dat weet ik zeker. Van Den Helder tot Hilversum, van Haarlem tot Den Oever, van Castricum tot Volendam en alles er tussenin. Alleen weet ik lang niet altijd alle leuke dingen die in al m'n regio's georganiseerd worden voor kinderen en gezinnen. Dat vind ik niet leuk om te zeggen maar het is natuurlijk wel logisch: ik woon in Monnickendam en beheer op dit moment maar liefst vijf Go-Kids regio's Zaanland, Amsterdam, Alkmaar, Westfriesland en Noordkop. 

Vijf Go-Kids regio's?!?!

Ja écht, víjf! En ik geniet er enorm van, het is zó leuk om te doen! Zaanland was mijn eerste Go-Kids kindje, gestart in 2016. Toen volgde Amsterdam, gelukkig al sinds de start in juli 2017 samen met Nadine en Stéphanie. Eind januari 2018 nam ik die grote regio Noord-Holland Noord over, om deze vlak voor de zomervakantie op te splitsen in drie kleinere regios: Noordkop, Westfriesland en de regio Alkmaar. Waarom die splitsing? Omdat ik ervan overtuigd ben dat het voor jou als ouder zinvoller is als we je uitjes, feestjes, clubs en agendapunten in jouw nabije omgeving laten zien. Niet te ver weg dus. Woon je ergens op de grens tussen twee regio's, dan kun je ze natuurlijk altijd allebei volgen!

Mijn zoektocht naar samenwerkingen

Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met zoeken naar mensen om me bij de andere regio's te helpen. Toen nog alleen Zaanland, want Amsterdam deed ik al samen  en het toenmalige Noord-Holland Noord werd nog beheerd door Marije. Ik vond een aantal hartstikke leuke dames die graag met Go-Kids Zaanland aan de slag wilden gaan. Alleen - om uiteenlopende redenen - werden de samenwerkingen niet zo intensief als we vooraf hadden bedacht. 

Ook mijn latere zoektocht naar partners voor de regio's Alkmaar, Westfriesland en Noordkop verliep niet zo succesvol als ik had gehoopt. Het actief meewerken aan een Go-Kids regio vergt ook eigenlijk best wel wat van je, meer dan ik me realiseerde. Dat past niet lang niet in ieders leven - dat al zo goed gevuld is met vaak jonge kinderen, een baan en een sociaal leven - en dat snap ik! 

Hulp nodig bij het vinden van activiteiten!

Toch heb ik simpelweg hulp nodig bij het runnen van zoveel regio's. Vooral het goed gevuld houden van de agenda's blijkt lastig als je zelf niet in de regio woont. Niet het maken van de agendapunten op de site is het knelpunt - het vinden van de leuke lokale activiteiten wel. Je zult vast begrijpen dat het voor mij niet te doen is om alle lokale krantjes en websites af te struinen voor al mijn regio's.... Grote evenementen zie ik vaak wel, maar juist die leuke kleine activiteiten en evenementen - vaak gratis of goedkoop om naartoe te gaan - kan ik gemakkelijk missen. Zo zonde...

Daarom heb ik een een aantal maanden geleden iets nieuws geïntroduceerd: de Go-Kids GezinsClub Noord-Holland. De mama's die me graag wilden helpen in een samenwerking zijn hierbij aangesloten. Zij delen de leuke gezinsactiviteiten die ze tegenkomen met mij in een besloten Facebookgroep. Zo heb ik een mooie voeding aan evenementen en activiteiten die ik dan in de Go-Kids agenda zet. Dat werkt heel fijn!

De leden van de GezinsClub wonen op dit moment vooral in Zaanland, plus twee in Westfriesland en één in de Noordkop. Ik zou het heerlijk vinden om meer Go-Kids vriend(inn)en te kunnen aansluiten - uit heel Noord-Holland. Niet alleen voor mijn eigen regio's, ook voor de regio's Haarlem - van Jasmijn - en 't Gooi. Die laatste regio is nog niet online, daar wordt op dit moment hard aan gewerkt door Steven. Daarmee bereiken we een prachtige mijlpaal: heel Noord-Holland is dan gevuld met Go-Kids regio's! Hoe fijn is het dan als al die regio's ook altijd een goed gevulde agenda hebben? 

Wat is de Go-Kids GezinsClub Noord-Holland?

Ik zie de GezinsClub als een groep mensen die Go-Kids een warm hart toedragen en graag een klein steentje bijdragen aan de inhoud. Daarbij hoef je niets méér te doen dan het delen van leuke activiteiten en evenementen in jouw omgeving. Dingen die je toch al tegenkomt: op Facebook, in de lokale krantjes, op posters enzovoort. Een hele kleine moeite voor jou, een groot plezier voor mij - maar vooral voor alle andere ouders in jouw regio. Nadat ik jouw tips in de agenda heb gezet zijn ze immers goed zichtbaar voor iedereen - hebben ouders in jouw regio een goed gevuld overzicht van leuke dingen om te gaan doen met de kinderen.

Heb jij ook iets aan jouw lidmaatschap van de GezinsClub?

Het delen van agendatips, dat is de basis. Maar jouw lidmaatschap van de GezinsClub kan ook méér inhouden. Regelmatig kan ik afspraken maken met relaties voor het maken van een blog of vlog over hun uitje of evenement. Superleuk: daar mag een gezin dan gratis naartoe, in ruil daarvoor leveren ze dan tekst en foto's of filmbeelden voor een toffe blog of vlog. Die zet ik dan op onze website en/of ons YouTube kanaal - en deel het natuurlijk ook via onze social media kanalen. Voorheen deed ik daarvoor een oproep op Facebook, maar het is veel fijner als ik een gezin kan afvaardigen dat zich echt betrokken voelt bij Go-Kids.... actieve leden van de GezinsClub dus! 

Ook weet ik zeker dat ik relaties bereid zal vinden om leuke kortingen, speciale acties of cadeautjes aan te bieden aan de leden van de Go-Kids GezinsClub. Zover is het nu nog niet - de club staat immers nog in de kinderschoenen, maar daar gaan we zéker mee aan de slag.

Doe je mee? Zo word je lid!

Ben jij ook zo blij met Go-Kids en onze handige tips voor jouw gezin? Doe dan mee met de GezinsClub! Je kunt op verschillende manieren laten weten dat je lid wilt worden:

Ik kijk er enorm naar uit om ook jou te begroeten als lid van de Go-Kids GezinsClub Noord-Holland en naar het fijn vullen van de agenda's met jouw agendatips!

Tot snel en groetjes,

Anneke