In normale tijden hebben we bij Go-Kids twee keer per jaar een Back2School periode: na de zomervakantie en na de kerstvakantie. Dan brengen we jou als ouder op ideetjes voor leuke clubs voor kinderen en tips rondom opgroeien. Dit jaar had ik dat nog niet klaargezet in de vakantie - al die onzekerheid rondom de coronamaatregelen...

Kidsclubs kunnen weer beginnen!

De kids konden gelukkig vorige week weer naar school, maar clubjes moesten nog dicht blijven. Dat is nu anders: sport, cultuur, kunst... het mag gelukkig weer. Hoog tijd dus om een aantal supertoffe kinderclubs in Westfriesland voor jou op een rij te zetten!

  • Ninja lessen in Zwaag
  • Muziekles op diverse locaties in Westfriesland
  • Kindertuinclub in Spierdijk
  • Scouting op verschillende plekken

Als je het niet erg vindt om wat verder te rijden... kijk dan ook eens naar experimenteren in het Hemlab in Zaandam, Luchtacrobatiek in Volendam & Purmerend, allerlei dansclubs bij Stardancers Dance Center in Purmerend, freerunnen bij Munki Motion in Zaandam of Obstacle Skillz in Purmerend, ponyrijlessen in Broek in Waterland, bootcamp/kickboksen bij YourPerfection en aquasport lessen bij het Leeghwaterbad in Purmerend.

Ninja lessen

Bij de Ninja Academie beleven de kinderen fantastische avonturen, terwijl ze ondertussen heerlijk in beweging zijn. In Westfriesland worden de ninja lessen gegeven in Zwaag. Heeft jouw zoon of dochter al eens zo'n cool ninja avontuur beleefd?

De Keizerlijke Katana – groep 1 en 2 – Meetketting – vanaf 28 februari

Alles over de Ninja Academie

Muziekles 

Wil jouw kind een muziekinstrument leren spelen? Dat kan bij de MuziekUnie, die lesgeeft op verschillende locaties in Westfriesland: Wervershoof, Wognum, Medemblik, Enkhuizen, Hoogkarspel en Grootebroek.  

Muziekles bij de MuziekUnie

Kindertuinclub

Een Kindertuinclub... die zijn er niet zoveel volgens mij. Wel in Westfriesland! Bij Articated Tuindesign in Spierdijk ontdekken de kinderen wat er allemaal in een te beleven valt. Zo leuk!

Lekker tuinieren

Scouting

Mijn persoonlijke favoriet onder de clubs: Scouting! Elke Scoutingvereniging heeft een eigen karakter maar een gemeenschappelijke basis: het spel van de Bevers (5-7 jaar) en de Welpen (7-11 jaar). In Westfriesland heb je meerdere Scoutinggroepen, bijvoorbeeld Martin Luther King in Hoorn en Scoutinggroep Mercury in Enkhuizen.

Logo Mercurygroep Enkhuizen

Er zijn natuurlijk nog veel meer clubs voor kinderen in Westfriesland. Snuffel maar eens in het overzicht van Clubs & Workshops op onze website! Ze zijn onderverdeeld in:

Heb je tips van kinderclubs die daar ontbreken? Laat het me weten op westfriesland@go-kids.nl!

Alle clubs Westfriesland