Vanaf half november kun je Sinterklaas bezoeken! Stap op de stoomtram voor de Pietenrit van Hoorn naar Medemblik, waar je wacht op de pakjesboot met Sinterklaas.

Stap op stoomtramstation Hoorn in de stoomtram en begin het avontuur naar een onvergetelijk Sinterklaasfeest! De stoker gooit wat extra kolen op het vuur. De stoom uit de locomotief maakt de rijtuigen lekker warm, zodat je comfortabel naar Medemblik reist. Onderweg krijg je lekkere warme chocolademelk met koek.

Ook komen de Pieten aan boord om je gezelschap te houden en je in Medemblik naar de haven brengen. Daar wordt de grote pakjesboot van Sinterklaas verwacht.

 

Pakjesboot in de haven van Medemblik

Als de pakjesboot aanlegt, mag iedereen aan boord komen om Sinterklaas in zijn werkruimte te bezoeken. Natuurlijk gaan we ook een stukje meevaren en heeft de Sint voor ieder kind een cadeautje! Na het bezoek keert de stoomtram terug in Hoorn. Het programma duurt ongeveer 3,5 uur.

Ga mee met de stoomtram van Hoorn naar de Pakjesboot in Medemblik!

Stap in de stoomtram en begin het avontuur naar een onvergetelijk Sinterklaasfeest! Vertrek vanuit Hoorn op zaterdag en zondag om 10.00 en 14.15 uur, op woensdag om 13.30 uur. Voor meer info en tickets ga je naar de website van de Museumstoomtram.

Handige Sinterklaas Aftelkalenders!

We hebben twee superhandige Sinterklaas aftelkalenders voor je... één om de nachtjes af te strepen tot de intocht van Sint in Nederland, en één om de nachtjes af te strepen tot Pakjesavond (mét schoenenzetkalender). Je kunt ze gratis downloaden en printen, zo leuk!

Download nu!