Alweer een lekker lang weekend! Wat is het toch heerlijk om extra dagen vrij te zijn met de kinderen. Dit Pinksterweekend is er ook weer genoeg te beleven. Gaan jullie eropuit met de kids?

10 tips in de agenda voor Pinksterweekend 2022

In de agenda staan weer leuke suggesties voor een uitje dit weekend!

1. Floriade Expo Almere

Eens in de 10 jaar is de Floriade Expo in Nederland, in 2022 bezoek je de Floriade met het hele gezin in Almere en ontdek de leukste activiteiten voor kinderen! Alles draait om het voelen, proeven en ruiken wat de tuinbouw te bieden heeft. Duurzaamheid is ook voor kinderen een belangrijk thema, op de Floriade Expo ontdekken zij wat de goede ideeën zijn voor een gezonde en groene stad. 

Floriade Expo Almere

2. Discozwemmen Batenstein Woerden

Elke vrijdagavond is het feest in Batenstein in Woerden. Vanaf 19:00 uur staat de muziek aan en kan er worden gedanst. Er is geen DJ aanwezig, maar er kunnen wel verzoeknummers worden aangevraagd. Let op: zwemdiploma A is verplicht bij Discozwemmen.

Discozwemmen

3. Chatelet Kasteel de Haar 

Dit weekend is je laatste kans om het unieke Chatelet bij Kasteel de Haar te bezoeken. Bij het bezoek aan het Châtelet is een gratis speurtocht inbegrepen. De speurtocht is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar.
Chatelet Kasteel de Haar

4. Boeren zondagmarkt 

Op de boerenmarkt bij Hoeve Ravenstein in Baarn vind je op zondag 5 juni 2022 diverse marktkramen met duurzame, glutenvrije- en streekproducten. Denk aan vlees, kazen en verzorgingsproducten. Je komt van alles te weten over de herkomst en natuurlijk mag je alles proeven. Er valt voor jong en oud veel te zien, te proeven en te beleven.

5. Barbie Taxatiesdag

Is je kind fan van Barbie en heb je je eigen Barbies van vroeger nog bewaard? Ga dan de zolder op dit weekend om al je barbie spulletjes bij elkaar te zoeken. Volgend weekend kun je naar het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur. Daar komt op zaterdag 11 juni een heuze taxateur die zelf al meer dan 30 jaar Barbies spaart en alles van Barbies weet. Zij kan je meer vertellen en wellicht ook hoeveel je Barbies waard zijn. Reserveer vast voor volgende week, zodat je er zeker bij kunt zijn!
Barbie Taxatiedag

6. Jumping World Nieuwegein

Heerlijk uren springen en jumpen op meer dan 10 sprinkussens in de buitenlucht. Dat kan dit weekend bij Jumping World Nieuwegein! Een superleuk event voor kinderen. Jumping World staat tot en met 12  juni 2022 in Nieuwegein

Jumping World Nieuwegein

7. Dag van het Kasteel 

Op 2e pinsterdag is er de nieuwe editie van De dag van het Kasteel! Altijd al eens willen kijken bij een kasteel of buitenplaats? Jong en oud is welkom want de poorten van de landgoederen staan open. Dit jaar is er een thema: Een ramp is van alle tijden. De dag van het kasteel, staat in het teken van rampen die kastelen en buitenplaatsen in de jaren hebben doorstaan. Er zijn verschillende kastelen en buitenplaasten in de regio die meedoen.

Dag van het kasteel

8. Campina Open Boerderijdag

Het is weer open boerderijendag! Op maandag 6 juni (2e pinksterdag) staan de staldeuren weer bij meer dan veel boerenfamilies in Nederland open. Schrijf je vooraf even in, dan kun je gratis naar de open boerderijendag!

9. Speeldag Utrecht

Op maandag 6 juni 2022 is Utrecht Speelstad! Van 9:30 tot 17:30 uur kun je gratis spelen in de hele binnenstad. Er is ontzettend veel te doen. Ga je aan de salg met Lego op het Vredenburgplein en word je Lego Master. Ga je op de foto met Peppa Big of Bing? Hou je van spelletjes, dan kun je je uitleven bij 999 Games met breinbrekers, puzzels, strategiespellen, kinderspellen, bordspellen etc. Er staat een Escaperoom voor je klaar op het Domplien en als je nog energie over hebt, kun je terecht op de 41 meter lange stormbaan. Wil je kans maken op te gekke speelgoedprijzen, registreer je dan via onderstaande button!
Speeldag Utrecht

10. (Food)festivals

  • In Amersfoort is Lepeltje Lepeltje terug tijdens het pinksterweekend. Van 3 tot en met 6 juni is er ontzettend veel te beleven en is er een uitgebreid kinderprogramma. Denk aan Levend kwartet, een schiettent, modderkeuken, katoenfabriek en het pret kwartet.
  • Bezoek Festival Trek van 2 tot en met 6 juni in het Griftpark in Utrecht, waar veel optredens zijn en je ondertussen kunt genieten van hapjes en drankjes.
  • Of ga naar Fort & Food op 5 en 6 juni 2022 in Fort bij Vechten in Bunnik en geniet van het leuke kindvriendelijk foodfestival met kindervermaak, springkussens en heerlijke gerechten en drankjes. 

Fijn pinksterweekend!

Log In