Naar het theater in de Herfstvakantie

Jeugdtheater: De Gruffalo

De Gruffalo is een spannende fysieke slapstickvoorstelling voor iedereen van 3 jaar en ouder. Bekend van Meneer Monster zijn o.a. ‘De Waanzinnige Boomhut’, ‘De Fantastische Meneer Vos’ en ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’

Hij heeft oranje ogen, een tong zo zwart als drop en paarse stekels van zijn rug tot op zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo!

Een kleine muis loopt door het diepe donkere bos en wordt beslopen door drie dieren die niets liever willen dan hem opeten.

Gelukkig weet de muis zijn fantasie te gebruiken en bedenkt hij een list. Maar wat gebeurt er als de muis opeens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels?

De voorstelling speelt op 20 oktober in 'tPunt in Vroomshoop 

Kaarten kosten €8,50  

Theater Sonnevanck en de Nederlandse reisopera: Orfeo 8+ 

Als Orfeo zingt, worden zelfs de vogels stil. Mensen en dieren spitsen hun oren. Wie boos was, voelt zich weer zacht worden. Wie bang was, voelt weer vertrouwen. Geen wonder dat iedereen van Orfeo houdt. Geen wonder dat het mooiste meisje van de wereld, Eurydice, zijn vriendin is. Een stralend succeskoppel zijn ze samen.

Tot opeens Eurydice sterft, gebeten door een giftige slang. Orfeo is ontroostbaar. Hij kan haar niet missen. Ten einde raad reist hij naar de onderwereld. Hij wil met zijn zang de Dood ontroeren en hem overhalen Eurydice terug te geven…

Twee jonge zangers en een muzikant brengen de oudste opera van de wereld tot leven in een frisse, nieuwe versie voor kinderen vanaf 8 jaar. Spannend, grappig, ontroerend muziektheater en een uitnodigende kennismaking met opera.

Orfeo is een coproductie van Theater Sonnevanck en de Nederlandse Reisopera.

De voorstelling gaat  op 21 oktober in première in Theater Sonnevanck in Enschede. Kaarten kosten voor kinderen t/m 12 jaar €7,50. Reguliere kaarten kosten €10,00. Je bestelt ze hier.

Familievoorstelling: EENUF is EENUF

Nuffe Tantes. EENUF is EENUF

Wat betekent dat eigenlijk, Nuf!? Kom erachter tijdens het verhaal van de ietwat 'verknipte' tweelingzussen Roosje en Greetje. Noodgedwongen hebben zij kapsalon den Groenerooij van hun vader overgenomen, met zijn vogeltje Jaune le Canari en al! Samen zitten de dames regelmatig met de handen in het haar en beleven ze een hoop rood-groene drama's met de andere bewoners van Regenboogstad!

Zo heeft postbode Billie Blaauw niet veel zin om met één van de twee in het huwelijksbootje te stappen en hebben ze gróte moeite huisbaas Naranja van Oranje de huur te betalen, omdat concurrente Pippa Paars álle klanten bij ze wegkaapt! Hopelijk zien ze door Rochee Rozé alles weer door een roze bril, want de dames hebben er genoeg van! Eenuf is eenuf!

De Nuffe Tantes zijn gecreëerd en worden gespeeld door de kleurrijke theatermaaksters Floor van der Poort en Irene Schouten. Zij hebben elkaar zes jaar geleden ontmoet tijdens hun muziektheateropleiding en zijn supertrots dat ze dit theaterseizoen met twintig voorstellingen op de planken staan. Met behulp van vernuftige kostuums, poppen, decors, liedjes en voice-overs van o.a. Karin Bloemen en Tony Neef, steken zij hun persoonlijke verhaal in een Nuf jasje: Durf te kiezen voor wat je écht wil! Daarnaast weten ze als geen ander op humoristische wijze in de huid te kruipen van de Nuffe Tantes!

De voorstelling speelt op 28 oktober in Stadstheater de Bond. Kaarten vanaf €12,00  bestel je hier. 

Dansvoorstelling Introdans: Gekkigheid

Het werk van het Israëlische choreografenduo Inbal Pinto en Avshalom Pollak is alsof er een magische doos vol GEKKIGHEID geopend wordt!

‘Gekkigheid’ is een nieuw programma van Introdans, vol dans, humor en slapstick, en… nou ja, een hoop gekkigheid natuurlijk!

Als u Introdans al kent weet u dat ook deze voorstelling bol staat van wonderlijke, surrealistische taferelen.

Ook introduceert Introdans de Nederlandse première van het stuk ‘Rushes’, waarvoor Pinto en Pollak samenwerken met het Amerikaanse dansgezelschap Pilobus en de oprichter en choreograaf daarvan Robby Barnett.

Als toeschouwer word je voortdurend op het verkeerde been gezet: is het komedie, tragedie, fantasie of mysterie waar je naar kijkt, of alle vier tegelijk?

De voorstelling speelt op 27 oktober in Schouwburg Hengelo. Kaarten vanaf €16,50 bestel je hier.

Familieconcert: Connect by Music

Tijdens het concert Connect by Music speelt de Groot de 3e sonate van Grief, het scherzo van Brahms en het adagio van Mozart. Ook het charmante Caprice Viennois, de vioolavonturen van Waxman en het werk van Astor Piazzola komen aan bod. Een vioolconcert voor jong en oud waarbij verbinding door middel van muziek centraal staat.

Kom met je opa of oma, vader of moeder genieten van klassieke muziek. Jeroen de Groot vertelt over de achtergrond van dat wat hij speelt.

Het concert is op 22 oktober om 12:30 uur in Concordia Enschede. Prijs: €10,00 per persoon. Kaarten bestel je hier. 

Casper en Emma in Filmhuis de Kappen

Casper en Emma gaan op reis naar Afrika! In Afrika helpt Emma's moeder haar vriendin Ann die in dierenkliniek Camp Eden werkt. Intussen kijken Casper en Emma samen met hun opa en hun knuffels ernaar uit om kennis te maken met alle dieren. Ze raken bevriend met Ann's dochter, die hen meeneemt op safari. Op hun tocht komen zij een baby leeuw tegen die ze meenemen naar de dierenkliniek. Daar blijkt het niet goed met hem te gaan, omdat hij zijn moeder mist. Casper en Emma zijn vastberaden zijn moeder voor hem te vinden. Tijdens deze zoektocht lopen zij tegen een hoop obstakels op, maar maken zij ook een hoop nieuwe vrienden. Zal het ze uiteindelijk lukken om de moeder van het kleine leeuwtje te vinden?

Casper en Emma op Safari. 24 oktober 14:30 uur in Filmhuis de Kappen in Haaksbergen. Prijs: €4,25 inclusief ranja en lekkers.  Reserveer hier je plaatsen.

 Jeugdtheater in Concordia: Papier 3+

Drie dansers dansen, kruipen, sluipen en spelen… Het papier wappert als ze rennen, scheurt als ze er doorheen lopen en krimpt als ze erin knijpen. Werelden ontstaan en worden verfrommeld, iedere keer opnieuw.
In deze wereld van papier blijkt wat sterk is, kwetsbaar te zijn, en wat kwetsbaar is, eigenlijk heel sterk. De dansers delen hier hun dromen, angsten, vreugde en kwetsbaarheid.

Met de voorstelling Kokers won Dadodans de prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2017.

24 oktober om 14:30 uur in Concordia Enschede. Prijs: €10,00. Bestel je kaarten hier. 

Cinekid

De hele week draaien er veel films in Concordia vanwege Cinekid. Bekijk het hele Cinekid programma en films hier.
Log In