Kindvriendelijk overnachten en kamperen op historisch landgoed Hoeve Springendal
Brunninkhuisweg 3, 7662 PH Hezingen

Wil jij graag met je kinderen naar een camping in Twente waar je echt middenin de prachtige natuur verblijft? Waar de kippen loslopen over het erf en de kinderen mee kunnen helpen voeren of een rit kunnen maken terwijl de grote paarden de koets voorttrekken. Je kunt hier kamperen in de zomer met eigen middelen. Maar wat dacht je van een kort bezoek in de herfst, winter of het vroege voorjaar? Voor een midweek, weekendje weg of zelfs nachtje weg. Ook dan is het hier prachtig en er zijn vakantiehuisjes en appartementen beschikbaar!

>> Leuk, let's go!

Waar vind je Hoeve Springendal?

Dit pareltje ligt midden in de Twentse natuur. In Hezingen, dichtbij de Duitse grens. Je overnacht hier op de historisch Landgoed en boerenerf. Hier is van alles te ontdekken, ook voor de kinderen!

Je ervaart hier rust en ruimte maar ondanks dat je je hier op een historisch landgoed bevindt ben je wel van alle gemakken voorzien én dichtbij de bewoonde wereld. Back to nature maar niet volledig back to basic ;) Op 4,5 kilometer vind je het beroemde kunstenaarsstadje Ootmarsum, maar ook grotere steden als Hengelo, Enschede en Almelo zijn nabij. Zowel in Ootmarsum als in het Duitse grensgebied zijn mooie zwembaden te vinden. In de omgeving zijn leuke kindvriendelijke musea, diverse grote speeltuinen als ook horeca gelegenheden. 

Alhoewel je voor een hapje en een drankje ook heel goed op het Landgoed zelf terecht kunt!

Restaurant de graanschuur

Het restaurant is dagelijks geopend tot 5 uur. Voor koffie/thee en zelfgemaakte appeltaart. Maar je schuift hier ook aan voor een ontbijt of lunch. Daarnaast is er de mogelijkheid mobiel te ontbijten! Je neemt een goed gevulde ontbijtmand mee en kiest zelf een mooi plekje op het erf, in het bos of gewoon in je eigen accommodatie!

Accommodaties

Je kunt bij Hoeve Springendal kamperen met je eigen middelen. Maar dit vakantiepark is ook erg geschikt voor een bezoek in de herfst, winter of vroege voorjaar. Er zijn namelijk appartementen, bungalows en chalets beschikbaar.

Er zijn 3 luxe bungalows waarvan 2 4-persoons en 1 6-persoons. Daarnaast zijn er meerdere luxe en modern ingerichte appartementen beschikbaar. Er is ook een Bed & Breakfast op het erf boven het restaurant. Voor gezinnen zijn echter het grote appartement in de boerderij en de bungalows passend. 

>> Naar alle accommodaties

Activiteiten voor kinderen

Kinderen kunnen iedere ochtend en einde van de dag helpen bij het malen van het graan en het voeren van de boerderijdieren. En zelf een eitje rapen voor het ontbijt. Er zijn onder andere Bentheimer varkens, geitjes, schapen, kippen en pauwen op het erf.

In de ontmoetingsruimte staan binnen en buiten spellen klaar voor gebruik. Zoals reuze Mikado en kubb. 

Op het erf zijn ook een zandbak met zandtakel voor de allerkleinsten en meerdere picknickbankjes met schommels. 

Twee keer per week maakt de koetsier een rit met paard en wagen waarbij de kinderen onderweg vragen over de natuur kunnen beantwoorden.

Ook is er een spannende speurtocht voor de kinderen uitgezet. Hierbij kom je langs stapstenen en kinderen doen onderweg leuke opdrachten. Daarnaast komen Landschap Overijssel en Staatsbosbeheer regelmatig langs voor leuke activiteiten in de natuur. 

Fietsen en wandelen

Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en verken dit veelzijdige gebied, Hoeve Springendal is aan aan het Twentse wandel- en fietsnetwerk gelegen. Er starten hier ook leuke kindvriendelijke wandelingen. 

Kortom. Je vindt hier alles voor een heerlijke rustige gezinsvakantie in het mooie Twente!

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig