Tekenbubbels is een tekenpraktijk van Sandra Knaap. Ze is Holistisch kindercoach beeldend en tekentherapeut i.o.

Holistische visie 

Sandra werkt vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat het gaat om de samenhang tussen voelen, denken en willen. Zowel bewust als onderbewust. In de sessies wordt gebruik gemaakt van lichaamswerk, visualisaties, rollenspelen en/ of voice dialogue. Het zelfhelend vermogen van het kind wordt op alle manieren aangesproken en gestimuleerd.

Tekentaal

Kinderen tekenen graag. In hun tekeningen zit een verhaal. Voor kinderen is tekenen een heel natuurlijke manier van vertellen. Hier wordt tijdens de coaching gebruik van gemaakt 

Beeldend coachen

Bij beeldend coachen wordt er samen met je kind aan een doel, wens of ontwikkelingsvraag gewerkt. Hierbij richten ze zich op het hier en nu en de toekomst. Beeldend coahen is een laagdrempelige manier om te werken aan meer zelfvertrouwen, weerbaarheid, betere regulering van emoties als boosheid, angst, verdriet e.d.

Soms hebben kinderen niet de woorden om te vertellen wat er aan de hand is. Dit kan veel spanningen en onbegrepen gedrag veroorzaken: uitdgagend, druk of juist terug getrokken gedrag, weinig zelfvertrouwen, gepest worden, angsten e.d.

In tekenwerk kan een kind zich vaak wel uiten en deze tekening kan vervolgens dienen om samen vol aandacht op onderzoek te gaan: wat gaat er allemaal om in jouw gevoels- en gedachtewereld en hoe je dit gebruiken om je eigen doel te bereiken?

Tekentherapie

In tekentherape gaat het meer om het verleden en de achterliggende oorzaak van een probleem. Het kind heeft ergens last van en het is niet duidelijk waar deze klacht vandaan komt of waarom het maar blijft voortduren. Via tekenwerk gaan we op onderzoek uit: waar vindt deze klacht zijn oorsprong, waar komt dit probleem, deze gemoedstoestand vandaan, wat houdt het mogelijk in stand en wat is er nodig om hiervan te herstellen of er op een andere manier mee om te kunnen gaan? Het kind draagt de antwoorden in zijn onbewuste met zich mee, de therapeut helpt om deze antwoorden via beelden op te sporen en de disbalans op te heffen.