Het Fluisterkind
Oliemolensingel 202, 7511 BE Enschede

Kindertolk

Kindertolk vertaalt letterlijk en figuurlijk de boodschap van het kind aan zijn ouders. Kinderen zijn namelijk mooie spiegeltjes voor ons, ze laten ons zien wie we zijn en wat we nog aan onze ontwikkeling kunnen doen. Door het gedrag of de ziektesymptomen van een kind te vertalen krijgen we meer inzicht in onszelf, de situatie in het gezin en nog veel meer.

Het fluisterkind

De methode die ik er voor gebruik heet The PresentChild method, voorheen Het Fluisterkind®. Deze methode is ontwikkeld door Janita Venema, ook klassiek homeopaat. Zij merkte in haar praktijk, dat het geven van een homeopathisch middel aan een kind soms onvoldoende is, dat er een andere reden is waarom een kind bepaald gedrag vertoont of steeds ziek is. Dat is herkenbaar voor mij. Ik zie ook vaak het verband tussen een ziek kind en een moeder die niet lekker in haar vel zit, of een storend gedrag van een kind waarvan de vader onder stress staat, bijvoorbeeld. Een gezin is een complex systeem, de leden reageren op elkaar en beïnvloeden elkaar. Met The PresentChild kunt u meer inzicht krijgen in wat er gebeurt in uw gezin en uzelf.

Bij deze methode werk ik met ouders alleen, het kind is niet bij het gesprek aanwezig, dat is dus anders dan bij een consult homeopathie.

Ik gebruik deze methode als aanvulling in mijn homeopathie praktijk. Soms is het een goedgekozen homeopathisch middel en soms is het gesprek het beste me

Voor homeopathie kijk bij Klassieke Homeopaat