Jorienosaurus kinderyoga

Voortsweg 204, 7523 CK Enschede

Jorienosaurus Kinderyoga

Jorienosaurus Kinderyoga biedt een plek waar een kind echt kind mag zijn, zichzelf kan zijn. Lekker uitdagende houdingen leren of relaxen. Samen spelen, zich terug trekken of juist contact maken. Niks moet, alles kan. Een plek waar echt de tijd wordt genomen om te luisteren, écht luisteren. Wat zegt hij of zij nou eigenlijk? Een plek waar het kind wordt aangespoord buiten de kaders te kijken. Creativiteit en fantasie zijn een belangrijk onderdeel bij Jorienosaurus. Iedereen kan het, wanneer hij of zij bij de hand genomen wordt!

Wat is Kinderyoga?

Bij kinderyoga staat plezier voorop, niet de techniek en prestatie. Kinderen leren van hun ervaring, worden zich bewust van hun lichaam en ontwikkelen nieuwe vaardigheden. Belangrijke vragen die tijdens de les aan de orde komen zijn: Wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, wat voel ik en waar ligt mijn kracht? hoe verdeel ik mijn energie? en waar liggen mijn grenzen?

In een veilige omgeving beweegt elk kind binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Hierdoor ontstaat ruimte voor het kind om te zijn wie het is. Door het beoefenen van kinderyoga ontwikkelen kinderen hun innerlijke kracht en balans. Het helpt ze om hun lichaamshouding en ademhaling te verbeteren, het lichaam soepel en sterk te maken en de concentratie te vergroten. Daarnaast krijgen ze meer zelfvertrouwen en wordt het zelfbewustzijn verhoogd. Kinderen leren ontspannen, positief te denken en zichzelf te zijn. Het vergroot hun sociale vaardigheden en bevordert hun creativiteit.

Waar is het goed voor?

Kinderen kunnen yoga heel goed gebruiken in hun dagelijks leven waarin stress, prestatiedrang en teveel prikkels in toenemende mate aanwezig zijn. Kinderyoga heeft ook een positief effect op kinderen die last hebben van concentratieproblemen, buikpijn, slaapproblemen, coördinatiestoornissen, ademhalingsproblemen, slechte motoriek, nervositeit, angsten, overactief of naar binnen gekeerd gedrag.

In de vorm van een yoga avonturen of een lesthema passeren de yogahoudingen, ontspannende en meditatieve oefeningen en wijze levenslessen de revue. Kinderyoga is niet alleen goed voor kinderen, het is ook nog eens heel erg leuk om te doen.

Verschillende lessen

Jorien van Jorienosaurus kinderyoga geeft yoga lessen in verschillende leeftijdscategorien. Peuteryoga, kleuteryoga, kinderyoga, tieneryoga, en kinderyoga extra. Ook ouder-kind yoga en yoga voor volwassenen zitten in het lesaanbod. Op haar website zie je wat de les precies inhoud.