Maak kennis met Kaliber Kunstenschool!


Bij Kaliber Kunstenschool kun je het hele jaar de leukste cursussen volgen op het gebied van muziek, zang, dans, theater en beeldende kunst. In september zetten we in Almelo, Enschede en Oldenzaal onze deuren open en kun jij kennismaken met ons aanbod en onze docenten. Lijkt het je leuk om ook creatief of muzikaal bezig te gaan, kom dan bij Kaliber! Lees hieronder meer over ons aanbod, de open huizen en onze nieuwe korte cursussen.

Wat heeft Kaliber allemaal te bieden?


Beeldende kunst

Leer alles op het gebied van tekenen, schilderen en illustreren. Een beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden! De docent kan jou leren hoe je de juiste kleuren mengt, hoe je schaduw kunt aanbrengen of een compositie kunt maken waardoor jouw kunst werk er echt uitspringt!

Lees hier alles over beeldende kunst

Dans

Elke dag gaan bij ons de voetjes van de vloer! Dansen is niet alleen leuk, maar het verbetert ook je lenigheid, kracht, ritmegevoel en motoriek. Je kunt kiezen uit klassieke balletlessen, waar het heel erg draait om elegantie en techniek, maar we hebben ook stoere stijlen zoals dancemix!

Lees hier alles over dans

 

Muziek

Drum je altijd op de tafel of zing je graag onder de douche? Bij ons kun je kiezen uit zo veel instrumenten, er zit altijd wel iets leuks voor jou bij. Van harp tot DJ’ing of van gitaar tot trompet.

Lees hier alles over muziek

 

Theater & Musical

Doen alsof, dat is waar het om gaat bij theater en musical. Hoe beeld je de verschillende emoties uit, hoe breng je jouw tekst geloofwaardig over op het publiek? Je wordt uitgedaagd om je eigen fantasie te gebruiken. Bij musical ga je naast het acteren ook bezig met zingen en dansen.

Lees hier alles over theater & musical

Open huizen Kaliber Kunstenschool


In september zetten wij onze deuren open voor iedereen die nieuwsgierig is naar ons aanbod. Tijdens onze open huizen nemen de docenten je mee in de wereld van kunst en cultuur. Krijg jij energie van muziek maken? Laad jij jezelf op door theater te spelen, van een energieke dansles of ligt jouw kracht
in het atelier? Wat het ook is, wij staan voor je klaar!

23 september Enschede

13:00 – 15:00 uur , Willem Wilminkplein 1 

30 september Almelo 

12:00 – 14:00 uur Elisabethhof 2

30 september Oldenzaal

15:00 – 17:00 uur, Wilhelminastraat 5

>> Lees alles!

Korte cursussen

Begin oktober gaan wij ook weer starten met een nieuwe reeks korte cursussen. Hier ga je in een paar weken kennismaken met een cursus, waar je ook heel gericht naar een einddoel toewerkt. Altijd gezellig in een groep, maar wel op je eigen tempo!

Creativiteit

Voor wie zin heeft om zijn creativiteit de vrije loop te laten gaan, alles te leren over kleuren, verschillende materialen en compositie. Kies uit Kidsklas Illustratie (Almelo en Oldenzaal), Tekenen & Schilderen (Enschede, Oldenzaal en Wierden) of de nieuwe cursus Magische Animatie (Wierden).

Muzikaliteit

In de korte cursus Proefrondje muziek krijgen kinderen les op een aantal verschillende instrumenten, waardoor ze goed kennis kunnen maken met ons aanbod. Aan het eind van de cursus hebben ze een goed beeld gekregen welk instrument bij hen past en waar ze op door zouden willen spelen. Deze cursus wordt aangeboden in Almelo en Enschede.

Theater

In Oldenzaal staan we weer klaar met een giga verkleedkist! Alle kinderen die zin hebben om hun fantasie te prikkelen en elke week weer een totaal andere rol aan te nemen, zijn van harte welkom. Leef je uit en leef je in!

Dansen

Peuters in Almelo en Enschede kunnen ook weer meedoen met de populaire cursus Peuterdans. Tien
weken lang worden de kleintjes uitgedaagd met verschillende bewegingen. Er wordt gedanst op bekende liedjes van bijvoorbeeld tv-programma's, maar er worden juist ook nieuwe stijlen geïntroduceerd. Bij deze cursus is plezier gegarandeerd!

>> Alle korte cursussen

Log In