Vier je kinderfeestje bij Museum Natura Docet Denekamp
Oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp

Museum Natura Docet

Welkom in Natura Docet, het museum voor de hele familie, voor natuurliefhebbers en voor iedereen die er graag op uit trekt in het prachtige landschap van Noordoost Twente. Maar wist je dat je hier ook een supertof kinderfeestje kunt vieren? 

Vier je kinderfeestje tussen de (wilde) dieren!

Nodig al je vriendjes en vriendinnetjes uit voor jouw kinderfeestje in een museum. Hoe leuk is dat? Binnen en buiten het museum is van alles te beleven voor kinderen van alle leeftijden. Je kunt kiezen uit vijf verschillende thema feestjes of zelf een programma samenstellen. Na het programma (dat ongeveer 60 minuten duurt) heb je alle tijd om op avontuur te gaan door het museum en de tuin. Onze museumgidsen maken er een feest van en je steekt er nog iets van op ook.  En natuurlijk kun je van lekkers genieten in tuincafé de Meester. Met taart, ranja en ijsjes. En als bonus kun je ook nog een ontmoeting met python Loesje regelen!

>> Naar alle kinderfeestjes

Thema's 

Help de baas van het museum | 3 t/m 7 jaar

De baas van het museum kan jouw hulp goed gebruiken! Er is zoveel werk te doen in het museum. Ga op zoek naar de verstopte dieren, maak samen een minimuseum, help met het sorteren van spulletjes die de baas verzameld heeft en zoek het broertje/zusje van de knuffeldieren.
 

Tijdreis/dino feest | vanaf 6 jaar

Na een korte inleiding, en nadat je een schelp, dino of fossiel hebt uitgekozen, gips je je eigen favoriet. Onder begeleiding van een museumgids maak je een reis door de tijd en door het museum. Naast miljoenen oude dino-fossielen kom je ook een mammoetskelet, de eland van Borne en andere prehistorische en vaak uitgestorven dieren tegen. Ondertussen droogt het gips en neem je na afloop een mooi gegipst fossiel mee naar huis.

Een duik in de wondere waterwereld | vanaf 8 jaar

Onder begeleiding van een gids, kun je met een zoekkaart, een bak en een schepnet op zoek naar waterdiertjes in één van de museumvijvers. Je leert van alles over de wondere waterwereld en je kunt het mooiste diertje natekenen.

Let op: Omdat er ’s winters niet veel te vinden is in de vijver, wordt dit kinderfeestje in de zomermaanden, van april t/m september gehouden.

Braakballen | vanaf 8 jaar

Op de zolder van het museum kun je een heus moordmysterie oplossen! Tijdens het braakballenpracticum ga je zelf een echte braakbal uitpluizen en ontdek je wat de uilen hebben gegeten. Heb je wel eens een braakbal in het echt gezien? Zo’n bal vol botresten, die de uil uitspuugt als hij een muis heeft gegeten? Dat is niet vies, heel interessant juist! En uitpluizen is nog leuker. De uitgeplozen braakballen botjes mag je (als je het durft!) mee naar huis nemen.

Nestkastjes timmeren | vanaf 8 jaar

Wat is er nu leuker dan broedende vogels in je tuin? Maak daarom een vogelhuisje voor ze! Samen met Jos Natuur bouw je van hout een mooie nestkast én leer van alles over vogels. Na het timmeren kun je binnen en buiten het museum speuren naar vogeltjes en andere dieren.

>> Naar alle arrangementen

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor