Kinderfeestje bij Concordia Enschede. Creatief, film en Theater.

Langestraat 56, 7511 HC Enschede

Vier een kinderfeestje & bezoek een film, theatervoorstelling of leuke creatieve workshop!

Bij Concordia kunnen kinderen hun feestje vieren met zes of meer vriendjes en vriendinnetjes. Dit feestje is te combineren met een jeugdfilm, een theatervoorstelling of een creatieve workshop. Alle feestjes zijn inclusief ranja, een traktatie en een klein cadeautje voor de jarige.

Creatief kinderfeestje 'Snoepdieren'

Tussen de schilderijen hangen kunstwerken met dieren erop. De kinderen speuren ze op. Welke dieren kunnen ze vinden?

In de workshop fantaseren de kinderen verder over de verschillende dieren die ze gezien hebben. Ze gaan zelf een bijzonder dier maken. Niet zomaar een dier, maar een snoepdier! Waar wonen de snoepdieren? En wat eten ze eigenlijk?

Ieder kind maakt een eigen snoepdier. Met z'n allen maken ze een landschap en zetten de dieren daarin. Nu is het tijd om te gaan snoepen!

Leeftijd: 4 t/m 8 jaar
Duur: 90 of 120 min
Kosten: €90,00 of €110,00
Max. aantal kinderen: 12

Creatief kinderfeestje 'Snoepdieren - gezond'

Dit feestje is ook te boeken als een gezonde variant waarbij het dier gemaakt wordt van fruit en snoepgroenten. 

Leeftijd: 4 t/m 8 jaar
Duur: 90 of 120 min
Kosten: €90,00 of €110,00
Max. aantal kinderen: 12

Creatief kinderfeestje 'Iedereen is een kunstenaar'

Laat je fantasie gaan bij het zien van een klein stukje van een schilderij en teken of schilder de rest. Na afloop wordt het eindresultaat onthuld. Lijkt het op je eigen schilderij?

Je gaat eerst inspiratie opdoen tussen de kunstwerken in de kunstuitleen of bij de expositie. In de workshop verplaats je je in een schilderij waarvan je alleen een klein stukje ziet. Welk gevoel wekt het op, welke beelden en ideeen krijg je en hoe denk je dat de rest van het schilderij eruitziet? Denk door en maak het schilderij daadwerkelijk af. Teken of schilder er rustig op los onder leiding van de altijd enthousiaste Duits-Nederlandse kunstenares Barbara Sendker. Zodra Barbara het totale schilderij onthult, zie je de verrassing: komt jouw creatie overeen met dat van de kunstenaar?

Leeftijd: 7 t/m 12 jaar
Duur: 120 min
Kosten: €110,00
Max. aantal kinderen: 10

Creatief kinderfeestje 'Pimp your shirt'

Een echt fashionfeestje waarin kinderen zelf hun oude of hun minder mooie kleding pimpen. In dit kinderfeestje gaan de kinderen eerst naar de kunstuitleen om daar te kijken naar patronen, vormen en kleurpaletten in de schilderijen.

De kunstdocent helpt de kinderen bij het kijken naar kunst en vooral om inspiratie op te doen voor het pimpen van hun kleding. Vervolgens is het tijd om de kledingstukken te pimpen. De kinderen beginnen met het tekenen van een ontwerp. Daarna gaan ze gewapend met schaar, naald en draad aan de slag. Ook lintjes, knoopjes, stofjes en andere materialen kunnen worden ingezet om het kledingstuk een nieuwe “look” te geven. Gedurende het pimpen van hun kleding leren ze ook nog eens ambachtelijke technieken zoals zoomen, naaien en spelden.

Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
Duur: 120 min
Kosten: €110,00
Max. aantal kinderen: 8 

Meer informatie en reserveren
Neem contact op met Liesbeth Kom via l.kom@concordia.nl of bel 053 - 430 09 99 doorkiesnummer 300.